Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 29.10.2020 klo. 19.00-21.27
47§ ALUEELLINEN HYVINVOINTIKERTOMUS JA -SUUNNITELMA

Keski-Pohjanmaan kunnat, Kruunupyyn kunta ja Soite laativat yhteistyössä alueellisen hyvinvointikertomuksen 2019 ja suunnitelman vuosille 2020–2024. Hyvinvointikertomuksen tietosisältö perustuu Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen ehdottamaan alueellisten hyvinvointikertomusten sisältöön. Hyvinvointisuunnitelma on rakennettu kuntien hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen tavoitteiden pohjalta. Suunnitelmaa rakentamissa on ollut alueelle perustettu hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen verkosto, jossa on edustaja jokaisesta suunnitelma-alueen kunnasta. Tavoitteena on ollut laaja-alaisen hyvinvointipolitiikan vahvistaminen. Työtä koordinoi Soiten kehittämispalvelut.

Suunnitelma koostuu neljästä osiosta: lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma, mielenterveys- ja riippuvuusstrategia, suunnitelma terveellisten elintapojen edistämisestä ja alueellisesta turvallisuussuunnitelmasta. Suunnitelmat on koottu monialaisella yhteistyöllä. Nämä erilliset suunnitelmat toteuttavat asetettuja kokonaistavoitteita ja ovat osa hyvinvointisuunnitelmaa.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten hallitus käsitteli Alueellisen hyvinvointikertomuksen ja -suunnitelman 18.5.2020 pitämässään kokouksessa, § 108. Hallitus hyväksyi hyvinvointikertomuksen ja -suunnitelman ja päätti lähettää sen alueen kunnille omalta osaltaan hyväksyttäväksi.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus käsittelee hyvinvointikertomuksen ja -suunnitelman ja lähettää sen edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

------------------------- Valtuusto
Hyväksyttiin.


Liitteet
Mielenterveys- ja riippuvuustrategia
Indikaattoritietoja
Indikaattoritietoja
Hyvinvointikertomus ja -suunnitelma