Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 29.10.2020 klo. 19.00-21.27
49§ KORPELAN VOIMA KUNTAYHTYMÄN MUUTETUN PERUSSOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN

Kuntayhtymän perussopimuksesta ja sen sisällöstä säädetään Kuntalain 56 §:ssä ja perussopimuksen muuttamisesta Kuntalain 57 §:ssä. Perussopimusta voidaan muuttaa, jos vähintään kaksi kolmannesta kuntayhtymän jäsenkunnista sitä kannattaa ja niiden asukasluku on vähintään puolet kaikkien jäsenkuntien yhteenlasketusta asukasluvusta.
Korpelan Voima kuntayhtymän perussopimukseen on tehty muutoksia (LIITE 199A), jotka tulisi hyväksyttää kaikkien jäsenkuntien valtuustoissa.
Uuteen perussopimukseen on lisätty maininta kuntayhtymän yksikielisyydestä ja pykälästä 4 on poistettu maininta yhtymäkokousedustajan toimikaudesta. Pykälään 7 on lisätty alijäämän kattaminen. Lisäksi pykälän 8 osalta esitetään päätösvaltaisuutta muutettavaksi muotoon "enemmän kuin puolet jäsenkunnista on kokouksessa edustettuna". Pykälässä 9 on lisätty yhtymäkokouksen koollekutsujaksi yhtymähallitus ja kokouskutsujen vastaanottajiksi on lisätty myös kunnanjohtajat. Lisäksi kokouskutsujen lähettämisaikaa on pidennetty viikosta vähintään kolmeen viikkoon.Pykälään 10 on lisätty maininta ylimääräisen yhtiökokouksen koolle kutsumisesta.
Uusina pykälinä perussopimukseen on lisätty pykälä 16 Omistajaohjaus, pykälä 17 Konserniohje ja pykälä 20 Talouden ja toiminnan seurantajärjestelmä sekä raportointi jäsenkunnille sekä pykälä 22 Alijäämän kattaminen.
Lisäksi muutoksia on tehty sopimuksesta aiheutuvien erimielisyyksien ratkaisemiseen ja perussopimuksen voimaantuloon.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus lähettää liitteen mukaisen Korpelan Voima kuntayhtymän uusitun perussopimuksen valtuuston hyväksyttäväksi.

Kunnanhallitus

Hyväksyttiin.

------------------------- Valtuusto
Jukka-Pekka Tuikka esitti, että valtuusto hyväksyy uusitun perussopimuksen, mutta myös edellyttää, että Korpelan Voimassa ryhdytään toimenpiteisiin yhtymäkokouksen muuttamiseksi yhtymävaltuustoksi.
Jouni Haaponiemi ja Pekka Tuikkanen kannattivat Jukka-Pekka Tuikan esitystä.
Jukka-Pekka Tuikan esitys hyväksyttiin yksimielisesti.


Liitteet
Muutettu perussopimus