Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 9.11.2020 klo 18.00-20.10
55§ VALTUUSTOALOITE KOTIHOIDONTUEN KUNTALISÄSTÄ
Valmistelija Lassi Mäkelä

Sirpa Parkkila toimitti valtuustolle 10.9.2020 valtuustoaloitteen kuntalisästä, jota maksettaisiin kodinhoitotuen lisäksi.

Aloitteessa todetaan, että perheen ja työn yhteensovittaminen on haastavaa ja taloudelliset huolet koskettavat yhä useampia perheitä. Lisäksi perheiden luonnolliset tukiverkot näyttävät ehkä ohuemmilta kuin menneinä vuosina. Varhaislapsuus on kuitenkin ainutkertainen, nopeasti ohikiitävä aika ja varmasti monet vanhemmat tahtoisivat elää tuon pikkulapsivaiheen oman lapsensa kanssa, mikäli siihen olisi parempi mahdollisuus.

Valtuustoaloitteessa ehdotetaan, että Lestijärven kunta ryhtyy maksamaan lapsiperheille, jotka vanhempainrahakauden jälkeen jäävät kotiin hoitamaan lasta, Kelan myöntämän kotihoidontuen lisäksi kuntalisää siihen saakka, kunnes lapsi täyttää kolme vuotta. Lisäksi ehdotetaan, että yhteenlaskettu kuntalisä noin 27 kuukauden ajalta olisi yhteensä 10000 euroa eli samansuuruinen kuin nykyisin maksettava vauvaraha 10 vuodelta. Kuntalisä tulisi jatkossa korvaamaan uusien Lestijärvellä syntyvien lasten vauvarahan.

Perusopetuksen rehtori:

Sivistyslautakunta valitsee työryhmän valmistelemaan aloitetta. Työryhmän tehtävänä on arvioida aloitteen aiheuttaman muutoksen vaikutuksia kunnan talouteen ja vetovoimaisuuteen.

Sivistyslautakunta:

Työryhmään valitaan Markus Runtti, Inkeri Jussila, Jonna Kumpulainen, JouniHaaponiemi ja Sirpa Parkkila.