Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 17.11.2020 klo. 9.00-11.40
225§ EDUSTAJAN NIMEÄMINEN KINNULAN JÄTEVEDENPUHDISTAMOHANKKEEN TYÖRYHMÄÄN

Kinnulan nykyinen jätevedenpuhdistamo on valmistunut vuonna 1975 ja se on saneerattu kertaalleen vuonna 1996. Nykyisessä jätevedenpuhdistamossa käsitellään Kinnulan ja Lestijärven kuntien jätevedet. Lestijärven jäteveden johdetaan Kinnulaan siirtoviemärillä.

Nykyinen puhdistamo on teknisen käyttöikänsä päässä, eikä se pysty vastaamaan 1.1.2021 tiukentuviin ympäristölupaehtoihin. Nykyistä puhdistamoa ei ole teknistaloudellisesti mahdollista saneerata, vaan se joudutaan korvaamaan uudella jätevedenpuhdistamolla.

Uutena vaatimuksena lupaehtoihin tulee 1.1.2021 alkaen ammoniumtypenpoisto, jota ei nykyisen puhdistamon prosessilla pystytä toteuttamaan. Alun perin uudet tiukemmat lupaehdot olisivat astuneet voimaan 1.1.2018 mutta Kinnulan kunta on hakenut jatkoaikaa tälle ja Aluehallintovirasto onkin myöntänyt sitä 1.1.2021saakka. Lisäaikaa ei kuitenkaan ole enää mahdollista saada ja uusi puhdistamo tulee toteuttaa vuosien 2020-2022 aikana.

Esisuunnitelman valmistumisen jälkeen hankkeen toteutuksen valmistelu on aloitettu vuonna 2019. Uusi puhdistamo on päätetty toteuttaa KVR-urakkana, jossa urakoitsija vastaa toteutussuunnittelusta. KVR-malli on valittu hankkeen kustannustehokkuuden takia. KVR-urakka on kilpailutettu Hilman kautta avoimena menettelynä. Hankintailmoitus julkaistiin 3.6.2020 ja urakkatarjoukset tuli jättää 14.9.2020 mennessä.

Uuden puhdistamon toteuttaminen on maakuntarajat ylittävä hanke, joka pienentää Kinnulan ja Lestijärven kuntien yhdyskuntajätevesien vesistöön aiheuttamaa kuormitusvaikutusta ja vaikuttaa siten alueellisesti merkittävästi ympäristön hyvinvointiin vähentämällä purkuvesistöön kohdistuvaa kuormitusta.

Kinnulan kunnan investointiohjelmassa hankkeen toteuttamiseen on varattu 4 050 000 € vuosille 2020-2022.

Kinnulan kunnanhallitus on päättänyt kokouksessaan 2.11.2020 § 282 esittää edelleen valtuustolle, että Kinnulan jätevedenpuhdistamon KVR-urakan toteuttajaksi valitaan edullisin kelpoisuusehdot täyttävä Suomen Maastorakentajat Oy ja kunnanhallitus on valtuuttanut teknisen johtajan allekirjoittamaan urakkasopimuksen valtuuston lainvoimaisen päätöksen jälkeen. Lisäksi kunnanhallitus perustaa hankkeen toteutusta, seurantaa ja valvontaa varten työryhmän, johon kuuluvat tekniseltä toimialalta Tapio Pekkarinen (työryhmän pj), Ilkka Paananen, Mikko Hämäläinen, Salla Puputti, Jonna Leppänen, Jarmo Piispanen, Simo Kinnunen, Mika Pekkarinen ja rakennuttajakonsultin (Infrap Oy) edustaja/-t sekä kunnanhallituksen edustajana Juha Urpilainen.

Kinnulan kunta pyytää Lestijärven kuntaa nimeämään työryhmään omat edustajansa.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus nimeää edustajat Kinnulan jätevedenpuhdistamohankkeen työryhmään.

Kunnanjohtajan muutettu päätösesitys
Siirretään asian käsittelyä.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.