Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Maanantai 21.12.2020 klo. 19.00-21.36
63§ KAUPPAKIRJALUONNOS / KAUPPAKIRJA TEERINEVASTA

Vapo Oy ja Lestijärven kunta on kahden (2) vuoden ajan käynyt kauppaneuvottelujaLestijärven kunnassa sijaitsevasta kiinteistöstä: Vapola 421-401-371-2. (Teerineva)

Kiinteistörekisteriotteen mukaan kiinteistön pinta-ala on noin 440,9 ha. Siitä on myyty syksyllä 2020 ennen tätä kauppaa eri ostajalle määräala, jonka pinta-ala on noin 103,43 ha. Kaupan kohteen pinta-ala on siten noin 337,47 ha, mutta sen tarkka pinta-ala selviää myydyn määräalan lohkomistoimituksen jälkeen. Oheisessa kohdekartassa on ostettava tilan osa ilman aiemmin myytyä määräalaa. Tästä määräalasta Lestijärven kunta on päättänyt käyttää etuosto-oikeutta.

Kaupan kohde on rakentamaton. Kauppahinta ei ole pinta-alaperusteinen.

Kauppahinta on kaksisataatuhatta (200.000,00) euroa.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus esittää valtuustolle kauppakirjaluonnoksen / kauppakirjan hyväksymistä.Lisäksi kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kauppakirja allekirjoitetaan ja kauppavahvistetaan vasta, kun kunnanvaltuuston päätös on saanut lainvoiman. Myös esitetäänvaltuustolle, että kunnanjohtaja ja hallintojohtaja valtuutetaan allekirjoittaman kauppakirja.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

------------------------- Valtuusto
Juha Salminen esitti, että kauppakirjaluonnosta/kauppakirjaa ei hyväksytä eikä allekirjoiteta, koska kunnanhallitus ei ole esittänyt selvitystä, joka osottaisi, että alueen hankkiminen on kunnalle tarpeellista. Esitystä ei kannatettu.

Valtuusto hyväksyi kunnanhallituksen esityksen.


Liitteet
Kohdekartta