Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Maanantai 21.12.2020 klo. 19.00-21.36
66§ TYÖLLISYYSKOORDINAATTORIN MÄÄRÄAIKAISEN VIRAN PERUSTAMINEN
Hallitus antoi 27.8.2020 esityksen työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta annetun hallituksen esityksen täydentämisestä. Esityksen mukaan kokeilualueisiin lisättäisiin kuusi uutta kokeilualuetta. Lisäksi neljään alkuperäisessä esityksessä vahvistettuun kokeilualueeseen lisättäisiin kunta tai kuntia. Täydentävässä esityksessä täsmennetään lisäksi, että tehtävistä vastaisi kokeilualueen kunta. Kunta voisi kuitenkin sopia järjestämisvastuun siirrosta saman kokeilualueen kunnalle ja kunnat voisivat sopia yhteistoiminnan muodoista tehtävien hoitamiseksi.

Kokeiluun on hyväksytty Kannus, Perho, Kaustinen, Veteli, Halsua, Toholampi ja Lestijärvi osaksi Kokkolan jo vahvistettua kokeilua. Kunnille siirtyy kokeilulaissa määritettyjä TE-toimiston tällä hetkellä suorittamia tehtäviä. Täydennyshaun mukainen kokeilun aloitusaika on 1.3.2021, mutta keskustelussa on ollut, että maakunnallinen kokeilu alkaisi jo 1.1.2021. Asia vaatii joka tapauksessa nopeaa valmistelua niin palvelujen kuin hallinnon osalta. Valmistelua toteutetaan kuntien, TE-toimiston ja ELY -keskuksen yhteistyönä.

Valmistelussa on tullut selväksi, että kunnassa/seutukunnassa työllisyyden kuntakokeilun vastuuhenkilön tulee olla virkavastuulla. Virkatehtävän kuvaus on parhaillaan laadittavana ja tehtäväsisällöt muokataan kuntien välisen yhteistoimintasopimuksen pohjalta.

Seutuvaltuusto esittääLestijärven kunnanhallitukselle ja edelleen Lestijärven kunnanvaltuustolle Työllisyyskoordinaattorin viran perustamista 1.1.2021 alkaen Työllisyyden kuntakokeilun ajaksi vuosille 2021-2023. Viran perustaminen edellyttää työllisyyden kuntakokeilun lainsäädännön voimaantuloa.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää edelleen valtuustolle, että se perustaa määräaikainen työllisyyskoordinaattorin viran työllisyyden kuntakokeilun ajaksi vuosille 2021-2023. Viran perustaminen edellyttää työllisyyden kuntakokeilun lainsäädännön voimaantuloa.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.
------------------------- Valtuusto
Hyväksyttiin.