Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Maanantai 21.12.2020 klo. 19.00-21.36
68§ KAUSTISEN SEUTUKUNNAN YHTEISTYÖSOPIMUKSEN TÄYDENTÄMINEN TYÖLLISYYDEN KUNTAKOKEILUN TEHTÄVÄLLÄ
Hallitus antoi 27.8.2020 esityksen työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta annetun hallituksen esityksen täydentämisestä. Kokeiluun on hyväksytty Kannus, Perho, Kaustinen, Veteli, Halsua, Toholampi ja Lestijärvi osaksi Kokkolan jo vahvistettua kokeilua. Kunnille siirtyy kokeilulaissa määritettäviä TE -toimiston tällä hetkellä suorittamia tehtäviä.Täydennyshaun mukainen kokeilun aloitusaika on 1.1.2021 ja päättyminen 31.12.2023.

Kokeilu toteutetaan Keski-Pohjanmaan maakunnan kuntien yhteistyönä. Kokkolan kaupungin roolina on johtaa ja koordinoida kokeilua. Maakunnallisessa kokeilussa laaditaan tarvittavat yhteistyö- ja muut sopimukset sekä perustetaan yhteistyöelin ja kokeilun toteuttajien yhteiset työ- ja kehittämisryhmät.

Täydentävässä esityksessä täsmennetään, että tehtävistä vastaisi kokeilualueen kunta. Kunta voisi kuitenkin sopia järjestämisvastuun siirrosta saman kokeilualueen kunnalle ja kunnat voisivat sopia yhteistoiminnan muodoista tehtävien hoitamiseksi. Kokeilun käytännön toteuttamiseksi on suunniteltu toimintamalli, jossaHalsuan, Kaustisen, Lestijärven, Toholammin ja Vetelin kunnattoteuttavat kokeiluakuntalain 51§:n mukaisen yhteistoimintaelimensä Lestijärven kunnan lautakunnan Kaustisen seutukunnan kautta.Kunnat laativat kokeilun toteuttamisesta yhteistoimintasopimusta täydentävän sopimuksen, jossa Kaustisen seutukunta vastaa jäsenkuntiensa tehtävistä sekä resurssoinnista kokeilun ajan. Seutukunnan talousarvioon vuodelle 2020 on hyväksytty työllisyyskokeilun toteuttaminen ja resurssointi. Työllisyyskokeilun toteuttaminen sisällytetään myös vuodelle 2021 hyväksyttäväksi esitettävään seutukunnan talous- ja toimintasuunnitelmaan.

Kuntakokeilun maakunnallinen yhteistoimintasopimus on esityslistan laatimisen aikaan valmistelussa ja kuntien tulee hyväksyä se ennen kokeilun käynnistymistä 1.1.2021. Maakunnallisen yhteistoimintasopimuksen ohella laaditaan Kaustisen seutukunnan ja sen jäsenkuntien voimassa olevaa ns. seutusopimusta täydentävä sopimus, jolla kuntien työllisyyskokeilulaissa asetettavien tehtävien hoitaminen mahdollistetaan seudullisessa yhteistoiminnassa seutuorganisaation toimesta.
Seutuvaltuusto esittää Halsuan, Kaustisen, Lestijärven, Toholammin ja Vetelin kunnille, että ne hyväksyvät Kaustisen seutukunnan yhteistoimintasopimuksen täydentämisen työllisyyden kuntakokeiluun liittyvien tehtävien osalta.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle Kaustisen seutukunnan täydennetyn yhteistoimintasopimuksen hyväksymistä.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin. ------------------------- Valtuusto
Hyväksyttiin.

Liitteet
Sopimus työllisyyskoordinaattorin tehtävien hoitamisesta