Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Keskiviikko 24.2.2021 klo. 19.00-21.20
8§ KESKUSVAALILAUTAKUNNAN VARAJÄSENIEN VALINTA
Keskusvaalilautakuntana vuoden 2021 kuntavaaleissa toimii vuoden 2017 vaaleissa valitun valtuuston asettama keskusvaalilautakunta. Keskusvaalilautakuntaan kuuluu viisi jäsentä ja viisi varajäsentä. Varajäseniä ovat Pirjo Änäkkälä, Jonna Kumpulainen, Roni Brandt, Tanja Saksi ja Martti Hylkilä.
Kunnan keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien yleisjärjestelyistä kunnassa. Kuntavaaleissa se huolehtii lisäksi ehdokasasettelusta ja tuloksen laskennasta.
Koronapandemia huomioiden olisi paikallaan valita keväällä 2021 pidettäviä kuntavaaleja varten kaksi ylimääräistä varajäsentä, jotta vaalilautakunnan päätöksentekokyky pystytään turvaamaan poikkeuksellisissakin oloissa.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää edelleen valtuustolle, että valtuusto valitsee keskusvaalilautakuntaan kaksi ylimääräistä varajäsentä.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.
Valtuusto
Roni Brandt ilmoitti, että hän on lähdössä ehdolle kuntavaaleihin, joten hän ei voi toimia keskusvaalilautakunnan varajäsenenä. Päätettiin valita Roni Brandtin tilalle uusi varajäsen. Roni Brandtin tilalle valittiin Raija Heikkinen.
Jouni Haaponiemi esitti Aino Syriä ylimääräiseksi varajäseneksi. Pentti Untinen esitti Timo Lappia toiseksi ylimääräiseksi varajäseneksi.
Keskusvaalilautakunnan ylimääräisiksi varajäseniksi valittiin Aino Syri ja Timo Lappi.