Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Keskiviikko 24.2.2021 klo. 19.00-21.20
13§ KINNULAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON JA SIIRTOVIEMÄRIN YHTIÖITTÄMINEN

Kinnulan kunta ja Lestijärven kunta ovat tehneet hyvää yhteistyötä jätevesiasioissa jo reilusti yli kymmenen vuoden ajan. Nykyinen Kinnulan jätevedenpuhdistamo ei enää pysty vastaamaan tiukentuneisiin ympäristölupaehtoihin ja puhdistamo on tullut myös teknisen käyttöikänsä päähän, minkä vuoksi se tullaan korvaamaan uudella puhdistamolla, joka valmistuu vuoden 2022 aikana. Kuten tälläkin hetkellä, uudella jäteveden puhdistamolla on tarkoitus käsitellä myös Lestijärven kunnan jätevedet, jotka johdetaan siirtoviemärillä Kinnulaan.

Kinnulan ja Lestijärven kunnat ovat neuvotelleet jätevedenpuhdistamoon liittyistä toimintamalleista vuoden 2020 loppupuolella ja vuoden 2021 alkupuolella. Neuvottelujen pohjalta on toisaalta oikeudenmukaisuus- syistä, ja toisaalta käytännön toimivuuden kannalta, on päädytty siihen, että uuden jätevedenpuhdistamon ja jo olemassaolevan siirtoviemärin hallinnointia varten perustetaan osakeyhtiö.

Infrap Oy on valmistellut asiaan liittyvää aiesopimusta kuntien välisten neuvottelujen pohjalta. Aiesopimusluonnos liitteenä. (LIITE 47A).

Kinnulan kunta on kilpailuttanut Kinnulan Keskuspuhdistamo Oy:n perustamisasiakirjojen laatimisen sekä yhtiön perustamiseen vaadittavien selvitysten ja sopimusten tekemisen. Tarjoukset on pyydetty kolmelta konsulttitaholta tammikuussa 2021. Koonti tarjouksista esitetään liiteenä (LIITE 47B).

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus:

1) hyväksyy ja esittää edelleen kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto hyväksyy aiesopimusluonnoksen Kinnulan ja Lestijärven kuntien jätevedenpuhdistamion perustamiselle liitteen 47A mukaisena

2) valitsee ja esittää edelleen kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto valitsee yhtiöselvityksen tekijäksi ja yhtiön perustamisasiakirjojen laatijaksi sisällöllisesti parhaiten soveltuvan Ramboll Finland Oy:n. Rambollin tarjous sisältää perustamisasiakirjojen lisäksi yhtiön perustamista varten tarvittavat nykyjärjestelmien arvonmääritykset sekä yhtiön ja kuntien väliset osakas- ja palvelusopimukset. Ramboll laatii myös esityksen henkilöstön ja ympäristölupien siirtymisestä yhtiölle. Naturdata Oy:n tarjouksessa nämä selvitykset eivät sisälly tarjoushintaan.


Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Valtuusto
Hyväksyttiin.


Liitteet
Aiesopimus