Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Keskiviikko 24.2.2021 klo. 19.00-21.20
14§ TEERINEVAN VUOKRAUS TUULIVOIMAN HANKEKEHITYKSEEN

Lestijärven kunta on tänään 16.2.2021 allekirjoittanut kauppakirjan Vapo Oy:n kanssa Teerinevan alueesta (Vapola 421–401–371–2). Alue sijoittuu Kosolankankaan tuulivoimapuiston välittömään läheisyyteen, joten alue soveltuu tuulivoiman kehittämiseen mm. sähköaseman läheisyydestä johtuen.

Jotta kyseinen hanke saadaan mukaan nykyisten lainvoimaisten tuulivoimapuistojen hankkeeseen, tulisi alueen hankekehitys saada mahdollisimman nopeasti liikkeelle.

Alueen hankekehittämisestä ja vuokraamisesta on kiinnostunut EVN Energy Oy. Alueelle saataisiin mahdollisesti neljä tuulivoimalaa, joista vuodessa maksettava vuokra olisi 15000 €/tuulivoimala. Lisäksi maksettaisiin erilliset korvaukset teistä ja sähkökaapeleista, vuokrasopimuksessa olevilla hinnoilla. Tuulivoimaloiden käyttöikä on noin 30 vuotta.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus esittää valtuustolle hyväksyttäväksi liitteenä olevan vuokrasopimuksen. Vuokrasopimukseen lisätään kohta,että vuokralainen ei saa tehdäalueelle sellaisia kaivuutöitä, jotka aiheuttavat päästöjä alueen vesistöihin.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Raili Savolainen poistui kokouksesta § 49 käsittelyn jälkeen.

Valtuusto

Pentti Untinen esitti, että valtuusto palauttaa pykälän kunnanhallitukselle uudelleen valmisteltavaksi. Lisäksi Untinen esitti, että vuokrasopimukseen tehdään liitteen 14 C mukaiset muutokset. Susanna Kuorikoski kannatti Pentti Untisen esitystä.
Keskusteltiin asian palauttamisesta. Päätettiin äänestää palauttamisesta. JAA on ei palauteta ja EI on palautetaan. Äänestyksessä annettiin 0 JAA ääntä, 13 EI ääntä ja 2 TYHJÄÄ sekä 1 poissa.
Valtuusto palautti pykälän kunnanhallitukselle uudelleen valmisteltavaksi.



Liitteet
Äänestyspöytäkirja
Muutosesitykset vuokrasopimukseen
Vuokrasopimus
Saatekirje