Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Tiistai 18.5.2021 klo 17.00 - 20.31
25§ KIIPEILYSEINÄ LIIKUNTASALIIN
Valmistelijana: Niko Aihio
Lestin koulussa on järjestetty syksyllä 2020 Opetus- ja kulttuuriministeriön hankkeen Harrastamisen Suomen malli, kysely oppilaiden iltapäiväkerho ja harrastustoiminnantoiveista. Yhtenä eniten saaneista toiveita oli kiipeilyn ja parkour kerhotoiminnan järjestäminen.

Uuden koulukeskuksen rakentamisen yhteydessä rehtori on selvittänyt mahdollisuutta hankkia koulun liikuntasalin seinään kiinnitettävän kiipeilyseinän turvalaitteineen. Rehtori on selvittänyt seinän tarpeellisuutta oppilaskunnan, nuorisovaltuuston sekä liikunta- ja nuorisopuolen kanssa.Kiipeilyseinää voitaisiin vuokrata kouluajan ulkopuolella myös yksityiseen tarkoitukseen, kerhotoiminnan järjestäjälle ja se toisi kaivattua vaihtelua paikkakunnan harrastus tarjontaan.

Rehtori teki helmikuussa alustavia selvityksia kiinteistön rankenteista ja seinän asennusmahdollisuuksista. Selvitysten pohjalta lähetettiin tarjouspyyntöjä yhteensä viiteen eri alalla toimivaan toimijaan. Tarjouksia tuli määräaikaan menessä kaksi muiden kieltäytyessä projektista vedoten aikatauluun. Hankkeen kokonaiskustannukset olisivat noin 28 000€, jotka rahoitettaisiin koulun rakennusbudjetista.

Sivistysjohtaja:
Esitän sivistyslautakunnalla RS-Parks oy tarjouksen hyväksymistä. Perusteiluina hankkeen kokonaiskustannukset ja toimijan ajatus kiipeilyseinä mallista liikuntasalin seinään.

Sivistyslautakunta:
Hyväksytään RS-parksin tarjous kiipeilyseinästä, varusteineen ja turvalaitteineen.