Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Tiistai 1.6.2021 klo 17.03 - 19.27
40§ VARHAISKASVATUKSEN NIMIKKEIDEN MUUTTAMINEN

Valmistelija Markus Runtti:

Uusi varhaiskasvatuslaki (540/2018) tuli voimaan 1.8.2018. Yhtenä lain tavoitteena on ollut yhtenäistää varhaiskasvatuksessa käytettäviä tehtävänimikkeitä. Uudessa laissa painotetaan päiväkodin sisäistä moniammatillista yhteistyötä. Tarkoituksena on tuoda esiin henkilöstön koulutukseen pohjautuvaa osaamista. Tavoitteena on, että jokaisella ammattiryhmällä on oma vastuullinen rooli kasvatuksen, opetuksen ja hoidon toteuttamisessa. Varhaiskasvatuslaissa säädetään kelpoisuusehtoihin perustuvista tehtävänimikkeistä (26-31 §).

Nimikkeistä ja niiden muuttamisesta sekä tehtävänkuvista päättää työnantaja. Lestijärvellä lain voimaantulon jälkeen uusien toimien perustamisen yhteydessä on käytetty varhaiskasvatuslain mukaisia nimikkeitä varhaiskasvatuksen lastenhoitajan ja varhaiskasvatuksen opettajan osalta. Nimikkeiden yhtenäistäminen selkeyttää haettavan henkilön kelpoisuusehtoja mahdollisten sijaisten ja uusien rekrytointien yhteydessä. Nimikkeiden muutoksilla ei ole vaikutusta nykyisen Lestijärven varhaiskasvatushenkilöstön kelpoisuuksiin. Vanhat nimikkeet ovat käytössä päivähoitajalla ja päivähoidon ohjaajalla.

Varhaiskasvatuslain mukaiset päiväkodin henkilöstön tehtävänimikkeet ovat varhaiskasvatuksen opettaja (26 §), varhaiskasvatuksen sosionomi (27 §), varhaiskasvatuksen lastenhoitaja (28 §), perhepäivähoitaja (29 §), varhaiskasvatuksen erityisopettaja (30 §) ja päiväkodin johtaja (31 §).

Perusopetuksen rehtori/sivistysjohtaja:

Sivistyslautakunta päättää, että Lestijärven varhaiskasvatuksessa käytetään 1.6.2021 alkaen varhaiskasvatuslain (540/2018) mukaisia nimikkeitä ja tällä hetkellä voimassa olevat vanhat nimikkeet muutetaan seuraavasti:

1.päivähoitajan nimike muutetaan varhaiskasvatuksen lastenhoitajaksi

2.päivähoidon ohjaajan nimike muutetaan päiväkodin johtajaksi

Sivistyslautakunta:
Hyväksyttiin päivähoitajan nimikkeen muutos varhaiskasvatuksen lastenhoitajaksi.

Esitetään, ettäkunnanhallitus valmisteleepäivähoidon ohjaajan nimikkeen muutos päiväkodin johtajaksi(virka)ja vie sen valtuustolle päätettäväksi.