Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Tiistai 1.6.2021 klo 17.03 - 19.27
42§ LISÄMÄÄRÄRAHA ANOMUS: LIIKUNTAPAIKKOJEN HOITOON

Valmistelija: Niko Aihio

Koulukeskuksen yhteyteen on rakennettu aivan uusi liikuntapaikka, jota kunnan palveluissa ei ole aikaisempina vuosina ollut lainkaan. Uusi jääkiekkokaukalo, tekojää ja ympäröivien alueiden kanssa kuuluvat hallinnollisesti kunnan tekniselle puolelle, mutta kaukalon jäähdytin putkisto ja valaistus on kytkettynä koulun sähköliittymään. Koulu ostaa ostopalvelun alueen hoidon kunnan tekniseltä puolelta.

Lisämäärärahan hakemisen peruste: Aiemmin alueen aurauksia ja jäädytyksiä on hoidettu talkoilla ja kunnan omalla kalustolla. Sopimusta alueen aurauksista ei sivistystoimella ole. Talven aikana opettajat ja kunnan liikuntapaikkojen hoitaja on pyytänyt entiseen malliin aurauksia Jorma Koskivähälältä. Vapaa-aikaohjaaja on lähettänyt saamansa laskun aurauksista sivistysjohtajalle 20.5.2021. Jorman Erätoimi laskuttaa alueen aurauksista ajalta 30.12.2020-12.3.2021 yhteensä 106h eli 5257,60€ (sis Alv.)

Ennaltaarvaamattomien hoitokulujen erityishuomiona on todettava, että jäädytinkontti luovutettiin kunnan hallintaan vasta maaliskuussa, eikä kenttää saanut aurata isolla kalustolla ennen luovuttamista, koska pelättiin, ettei jää kanna tarpeeksija sen alla oleva asfaltti kestä painavaa kalustoa, jolloin kylmäputkisto olisi mahdollisesti voinut vahingoittua. Kunnalla ei ole omassa omistuksessa pientä aurauskalustoa jolla hoitaa kaukalon aurauksia menneen talven tai tulevan syksyn aikana. Jos Tekninen toimi ei kykene omalla kalustolla hoitamaan tulevaisuudessa alueen aurauksia on syytä kilpailuttaa alueen auraukset ja lumen poisviennit ajoissa. Näin vältytään jälkikäteen lähetetyistä laskuista ja ennakoimattomien menojen syntyminen.

Vuoden 2021 talousarvioon varatut 3000€ rakennusten ja piha-alueiden kunnossapitoon on riittämättömät, koska tililtä on jo maksettu talven 2021 hiihtolatujen ylläpitokustannuksia.

Sivistysjohtaja:

Sivistyslautakunta pyytään kunnanhallitukselta lisämäärärahaa vuodelle 2021 yhteensä 12.000€ Liikunta ja vapaa-ajan menoihin. Kevään laskun kattamiseksi ja tulevaa syksyä varten.

Sivistyslautakunta:
Hyväksytiin lisämääräraha hakemus lähtetään kunnan hallitukselle ja valtuustolle käsiteltäväksi.

Sivistysjohtaja neuvottelee Jorman Erätoimen kanssa laskun sisällöstä.