Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 22.6.2021 klo. 9.00-12.19
103§ LESTIJÄRVEN KUNNAN TALOUSHALLINNON JÄRJESTÄMINEN

Lestijärven kunnassa ja Kaustisen seutukunnassa on kevään aikana noussut tarve taloushallinnon uudelleenjärjestelyille. Pienessä organisaatiossa ei ole varahenkilöjärjestelmää, jonka kautta taloushallinto ja palkanlaskenta saataisiin hoidettua myös erikoistilanteissa ja lomien aikana.

Kuntien Hetapalvelut Oy:lta on saatu tarjous Lestijärven kunnan liittymisestä Hetaan (Liite 103C). Lestijärven kunnan osalta siirrettäisiin kirjanpito ja palkanlaskenta Hetapalveluiden hoidettavaksi. Osto- ja myyntireskontra jäisi kunnalle. Seutukunnalta siirtyisi Hetalle vain kirjanpito.

Kuntien Hetapalvelut Oy voi tarjota palveluita In House-periaatteella omistajakunnilleen. Lestijärven kunnan ostot Kuntien Hetapalvelut Oy:ltä edellyttävät omistusosuuden hankkimista yhtiöstä ja osakassopimuksen hyväksymistä.

Kuntien Hetapalvelut Oy on käsitellyt Lestijärven kunnan liittymistä Hetapalveluihin varsinaisessa yhtiökokouksessaan 27.5.2021 § 16 ja hyväksynyt Lestijärven kunnan Kuntien Hetapalvelut Oy:n osakkaaksi, jos Lestijärven kunta tulee Hetan palveluiden käyttäjäksi ja hyväksyy ja allekirjoittaa osakassopimuksen.

Taloushallinnon järjestämisestä on pyydetty tarjous myös Sydänsuomen Taloushallinto Oy:sta.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin yksimielisesti.