Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Tiistai 29.6.2021 klo. 19.00-22.28
27§ TUULIVOIMALOIDEN RAKENNUSLUVAN MUUTOSMAKSU
Hinnastossa joka koskee Lestijärven kunnassa rakennusvalvonnan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista valvontatehtävistä suoritettavia maksuja puuttuu tuulivoimaloiden muutoslupiin liittyvien päätösten maksu.

Vt rakennustarkastaja:
Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle/-valtuustolle lisättäväksi Lestijärven kunnan rakennnusvalvonnan taksaan kohtaan 2.5. tuulivoimaloiden muutoslupiin liittyvien päätösten maksu 1000 euroa.

Tekninen lautakunta:
Tekninen lautakunta hyväksyy hinnan.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus hyväksyy teknisen lautakunnan esityksen ja esittää edelleen valtuustolle Lestijärven kunnan rakennusvalvonnan taksaan lisättäväksi kohdan 2.5. tuulivoimaloiden muutoslupiin liittyvien päätösten maksu 1000 euroa.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.
Valtuusto
Juha Salminen esitti, että tuulivoimaloiden rakennusluvan muutosmaksu on alle 2 MW voimalalta 1000 € ja yli 2 MW voimaloista 2400 €. Perusteluina on se, että tuulivoimaloiden rakennuslupien muutosmaksun pitää olla suhteessa hakemuksen käyttötarkoitukseen ja verrannollinen kunnalle luvasta aiheutuviin kustannuksiin lupaa valmisteltaessa, myönnettäessä ja valvottaessa. Esitystä ei kannatettu ja Juha Salmisen esitys raukesi.

Valtuusto hyväksyi kunnanhallituksen esityksen.

Juha Salminen jätti asiasta eriävän mielipiteen.

Liitteet
Eriävä mielipide