Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 12.7.2021 klo 16.00-18.36
50§ MUUT ASIAT
1. Viran täyttäminen. Lassi Mäkelän irtisanoutumisen myötä koululta vapautuu yksi luokanopettajan virka. Alakoulussa on työskennellyt kyläkoulujen lakkauttamisesta lähtien yhteensä 4 luokanopettajaa. Tulevana syksynä alakoulun opetusryhmiä on kolme.
Perusopetuksen rehtori valmistelee lautakunnan seuravaan kokoukseen päätösesityksen viranlakkautamisesta ja asian siirtämisestä kunnan hallituksen käsiteltäväksi. TE-keskuksen sivuilla julkaistaa mahdollisimman nopeasti ilmoitus avoimeksi tulleesta määräaikaisesta luokanopettajan toimesta. Kunnanhallitukselta pyydetään lupaan määräaikaisen luokanopettajan toimen täyttämiseen nykyisen määrärahan puitteissa.

2. Puuttavat laitehankinnat koululle on tehty edullisimman kokonaishinnan myötä Kokkolan Powerista. Alkuperäisen tarjouspyynnön uusiminen ei tuottanut tulosta.

3. Teknisen työn opetustilojen laitahankintojen määräaika on päättynyt. Hilma järjestelmään tuli vain yksi hyväksyttyvä ja kaksi osatarjousta. Päätettään hankinnan mahdollisesta uusimisesta tai tarjouksen viemistä seuraavan kokoukseen päätettäväksi.
Rehtori voi edetä jätetyn tarjouksen kanssa eteenpäin.

4. Koulukeskuksen pihaurakoinnista. Koulukeskuksen alueen maansiirtotyöt ovat olleet kevään jäljiltä pahasti kesken. Rehtori on toteuttanut suppean tarjouskilpailun paikallisten koneuroitsijoitsijoiden kesken. Konetyö ja maa-ainekset on tilattun Toivola Oy.ltä Toholammilta.

Asia ja asian käsittely on aiheuttanut keskustelua, kunnan hallituksessa ja valtuustossa.

5. Koulun irtaimistoa myynnissä Huutokaupat.comissa.

6. Kirjaston kunnostussuunnitelma. Kunnan investointisuunnitelmassa kirjastorakennuksen kunnossapitoon on varattu vuodella 2021 yhteensä 20.000€. Rehtori on selvittänyt yhteistyössä teknisen johtajan kanssa akuutit korjauskohteet. Ilmanvaihdon ja lämmityksen/viilennyksen tehostamiseksi paras ratkaisu olisi ilmalämpöpumppu, lukituksen ja kulunvalvonnan liittäminen koulun Ilog-järjestelmään sekä paikoitellen huonoon kuntoon päässeen vuorilaudoituksen osittainen uusiminen.

Rehtori on saanut tarjouksen timpurista 40€/h J.Välikankaalta vaihdettavien puu-osien kartoitukseen, 2100€ tarjouksen ILog järjestelmästä ja sekä MP sähkön tarjouksen Ilmalämpöpumpuista. Asiasta on keskusteltu kirjaston johtajan kanssa.
Kirjastorakennuksen kunnospidosta huolehtiminen kuuluu lautakunnan tehtäviin.

7. Halkeamia koulun lattiapinnoitteessa. Tällä hetkellä halkeamia on löytynyt yhteensä 13 kappaletta. Asia on viety teknisen toimen tietoisuuteen ja asiaa on reklamoitu jo Rave Oy.n suuntaan. Halkeamiselle ei ole näkyvää syytä ja tilannette seurataan.

8. Yleisluonnos koulun pihasta on valmistunut ja etenee tarjouspyyntövaiheeseen.

Sivistyslautakunta:
Merkittiin tiedoksi. Kohdan neljä tehty päätös hankkia maansiirtourakointi Toivola Oy.ltä menettelyssä on tapahtunut virhe. Tarjous on hyväksytty virheellisin perustein. Tarjouksen kokonaishinta ei olisi saanut olla tarjouksen hyväksynnän peruste eikä Toivolan tarjousta olisi saanut hyväksyä puutteellisten tietojen perusteella.