Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistaina 7.9.2021 klo 19.00-21.05
123§ OIKAISUVAATIMUS VT RAKENNUSTARKASTAJAN SUORITTAMAAN SIJAINNIN MERKITSEMISEEN
Oikaisuvaatimuksen tekijät ovat 12.4.2021 hakeneet rakennuslupaa grillikodan rakentamiselle omistamalleen tilalle, joka sijaitsee Sammalisniemen asemakaava-alueella korttelissa 302. Toinen oikaisuvaatimuksen tekijöistä on piirtänyt grillikodan asemapiirustuksen ja on myös kohteen pääsuunnittelija. Asemapiirustuksessa on esitetty rakennettavaksi aiotun grillikodan paikka.

Vt rakennustarkastaja on 25.5.2021 myöntänyt rakennusluvan ja vahvistanut esitetyt piirustukset noudatettavaksi seuraavin ehdoin: Rakennustyön aloittamisesta on ilmoitettavaa rakennusvalvontaviranomaiselle ja työn toteuttaminen edellyttää seuraavien toimenpiteiden ja katselmusten suorittamista:
-Sijainnin merkitseminen
-Käyttöönottokatselmus
-Loppukatselmus

Vt rakennustarkastaja on 2.7.2021 suorittanut rakennuspaikalla grillikodan sijainnin merkitsemisen. Katselmuspöytäkirjassa mainitaan että rakennuspaikan sijainti määritettiin asemapiirroksen mukaisesti, ja että asemapiirroksen mitta 17 m ei toteudu ja rakennus sijaitsee tontin rakennusalalla.

Kiinteistön omistajat ovat 14.7.2021 lähettäneet tekniselle lautakunnalle oikaisuvaatimuksen vt rakennustarkastajan tekemästä sijainnin merkitsemisestä. Heidän mielestä rakennuksen sijainti on merkitty merkittävästi eri kohtaan mihin grillikota oli rakennuslupapäätöäksessä hyväksytty. He esittävät, että rakennuslautakunta päättäisi kodan sijoittamisesta rakennusluvassa merkittyyn paikkaan.
Oikaisuvaatimusta on täydennetty 16.8.2021 kuntaan lähetetyllä viestillä.
------------------------------------------------
Vt rakennustarkastaja:
Tekninen lautakunta suorittaa rakennuspaikalla grillikodan sijainnin merkitsemisen rakennuslupahakemuksessa esitettyyn ja rakennusluvassa hyväksyttyyn paikkaan.

tekninen lautakunta

Tekninen lautakunta lähtee suorittamaan maastokatselmusta 19.19. Kokousta jatketaan 19.45. Tekninen lautakunta suoritti rakennuspaikalla grillikodan sijainnin merkitsemisen rakennuslupahakemuksessa esitettyyn ja rakennusluvassa hyväksyttyyn paikkaan.






Liitteet
Sammalisniemen asemakaava