Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 22.9.2021 klo. 9.00-13.54
170§ JOHKU-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO
Kunnalla on jo pitemmän aikaa ollut tarve tilojen varausjärjestelmälle. Eri vaihtoehdoista parhaiten soveltuvaksi on todettu Johku-palvelu.

Johku ei ole pelkkä varausjärjestelmä, vaan se mahdollistaa myös muita toimintoja. Johkun kautta kunnan nettisivuille saadaan myyntiin kokoustilat, kunto- ja liikuntasalivaraukset, venepaikat, välinevuokrat, majoitukset, palvelut, tapahtumat, aktiviteetit, jne. Johkun avulla kunta voi auttaa paikallisia yrittäjiä, sillä myös yrittäjien tuottamat palvelut voidaan lisätä myyntiin samalle alustalle. Tällä tavoin Lestijärven palvelut ja tuotteet olisivat helposti ostettavissa yhdeltä ja samalta sivulta.

Tilavaraukset saa synkronoitua Google kalenteriin niin, että varauksia on helppo seurata kunnassa, mikä vähentäisi työn määrää. Myös asiakas näkee netistä, milloin palvelu/tilat ovat vapaina, joten varaus ja ostaminen on helpompaa asiakkaalle.
Johku tekee tuotteiden myynnistä huomattavasti sujuvampaa sekä asiakkaalle, että kunnalle, ja sen avulla kunta voi auttaa yrittäjiä myymään ja markkinoimaan tuotteitaan. Alusta on käytössä myös Visit Keski-Pohjanmaalla, joten Lestijärven kohteita on mahdollista laittaa myyntiin heidänkin sivuilleen.

Yrittäjien palvelut Johkussa:
Kun asiakas painaa kunnan sivuilla näkyvää yrittäjän tuotetta, ohjautuu asiakas suoraan yrittäjän Johku-myyntipalveluun ja maksu siirtyy sieltä suoraan yrittäjälle. Yrittäjä voi itse hallinnoida omia tuotteitaan ja päivittäessään tietoja omaan Johkuunsa, ne päivittyvät automaattisesti myös muille sivuille, missä tuote on myynnissä.

Hinta:
Johkun laskutusalustasta maksetaan komissiohintaa 2,5%. Jos myös maksuvälittäjäpalvelut otetaan käyttöön, menee myynnistä toinen 2,5% komissiohintaa eli yhteensä 5%. Komissiot toimivat portaittain: mitä suuremmaksi tuotto Johkun kautta kasvaa, sen pienemmäksi komissioprosentti laskee. Parhaiten Johku toimii, kun asiakas voi suoraan ostaa ja maksaa tuotteen verkkokaupasta maksuvälittäjän avulla eli 5% komissiolla. Jos myyntiä ei ole, prosentti on 0% eli Johku on maksullinen vain silloin kun sen kautta saadaan tuottoa.


Kunnanjohtaja
Johku-palvelun käyttöönotto edistää kunnan palveluiden saavutettavuutta ja lisää alueen yritysten näkyvyyttä, sekä lisää Lestijärven näkyvyyttä Visit Keski-Pohjanmaa sivustolla.
Kunnanhallitus hyväksyy Johku-palvelun käyttöönoton ja valtuuttaa kunnanjohtajan ja hallintojohtajan allekirjoittamaan sopimuksen.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Ronja Tuikka liittyi kokoukseen pykälän käsittelyn alussa ja esitteli Johku-palvelua. Hän poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa.