Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 4.11.2021 klo. 19.00-20.54
81§ SELVITYS VALTUUSTOLLE VUODEN 2019 ARVIOINTIKERTOMUKSESSA ESITETTYIHIN HAVAINTOIHIN

Tarkastuslautakunta on kokouksessaan 3.6.2020 § 29 hyväksynyt omalta osaltaan vuoden 2019 arviointikertomuksen ja saattanut sen valtuuston käsiteltäväksi ja mahdollisia toimenpiteitä varten. Valtuusto käsitteli toimintakertomuksen ja merkitsi tarkastuslautakunnan huomiot tiedokseen 25.6.2020 § 29.

Arviointikertomuksessaan tarkastuslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja muille toimielimille, että ne antavat selvitykset tarkastuslautakunnalle arviointikertomuksessa esitettyihin havaintoihin syyskuun loppuun mennessä ja valtuustolle lokakuun loppuun mennessä.

Tarkastuslautakunta toteaa arviointikertomuksessa, että kunnan tase ei kestä enää vuoden 2019 kaltaista alijäämää. Kunnassa tulee huolehtia siitä, että kunnan toimintoja sopeutetaan verotulokertymien ja valtionosuuksien suhteessa.

Lisäksi tarkastuslautakunta toteaa, että sisäisen tarkastuksen ohje ja konserniohje tulee päivittää ja suosittelee esimiesten kouluttamista sisäisen valvonnan toteuttamiseen ja havaintojen asianmukaiseen dokumentointiin.

Vesihuollon osalta tarkastuslautakunta huomauttaa, että viemärilaitoksen tulos tulee olla positiivinen ja vesihuollon osalta tulee kiinnittää huomiota vesihuoltolain 20a §:n vaatimuksiin toimintakertomuksessa annettavista tiedoista.

Henkilöstön osalta tarkastuslautakunta toteaa, että kunnan henkilöstöriskit hallintoon liittyen tulee tunnistaa ja niihin tulee varautua, koska kunnan hallinnossa on vähän henkilöstöä.

Muina havaintoina mainitaan se, että kunnanhallituksen tulee huolehtia siitä, että kunnan tilinpäätöksen valmisteluun on riittävät resurssit ja siitä, että se valmistuu ajallaan.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus antaa valtuustolle seuraavan selvityksen tarkastuslautakunnan vuoden 2019 arviointikertomuksessa esitettyihin havaintoihin:

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin. ------------------------- Valtuusto
Hyväksyttiin.