Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 25.10.2021
72§ KYYDITYSHAKEMUKSET
Valmistelija: Niko Aihio
Viranhaltija on vastaanottanut kaksi erillistä kyydityshakemusta.
Ensimmäisessä (Liite 3) hakemuksessa Susanna Tuikka hakee kahdelle oppilaalle koulukuljetus lupaa 1.11.2021-30.4.2022 omakustanteisesti. Kyydityksen sijaisevat ns. Yli-Lestin ajoreitillä eikä niistä aiheudu varsinaiselle reitti ajolle kohtuutonta haittaa.

Toisen hakumuksen on jättänyt Emilia Manderbacka (Liite4). Hakija pyytää sivistyslautakunnalta koulukyytiä oppilaalle, joka asuu vilkkaasti liikennöidyn tieosuuden lähettyvillä, mutta muutoin ei ole koulukuljetukseen oikeutettu(Perusopetuslaki §32). Koulukuljetusrajat on määritelty niin, että esikoululaiset ja 1.-3.luokan oppilaat joiden koulumatkan yksisuuntaisen matkan pituus on yli kolme kilometriä sekä oppilaat joiden koulu matkan pituus on yli 5 kilometria on oikeutettu. Oikeutta on haettu oppilaalle on joka ei ole 1.-3.luokkalainen eikä asu yli 5 kilometrin päässä koulusta. Hakijan yhden suuntainen koulumatka on 4,3 km. Asian haastavuus on siinä ettei liikennöitsijän kuljetuskapasiteetti ole riittävä.

Viranhaltija on tutustunut osapuolten väliseen liikennöinti sopimukseen jossa on maininta että autoilija on velvollinen hoitamaan reitistön tarvittavan suurella kalustolla. Asiasta on kysytty liikennöitsijältä selvitystä. Selvitys on pyydetty toimittaa, kokouspäivään mennessä rehtorille.

Rehtori/sivistysjohtaja:
Esitän sivistyslautakunnalle koulukuljetusoikeuden omakustanteista oikeutta Susanna Tuikalle hakemuksen mukaan.
Esityksen loppuosa määräytyy liikennöitsijän vastauksen mukaan. Esitän sen lautakunnankokouksessa.
-- - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Muutettu päätösesitys: Esitän koulukuljetusoikeuden myöntämistämistä Susanna Tuikan hakemuksen mukaisesti sekä esitän Emilia Manderbackan hakemuksen hyväksymistä. Liikennötsijän kanssa neuvotellaan Niemen kyydityksen ajoreitin muuttamisesta. Jäsen Satu Kinnunen korosti tarjouspyynnössä mainittua kohtaa, jossa reittiä tulisi liikennöidän noin 16-paikkaisella kalustolla.


Sivistyslautakunta:
Hyväksyttiin.

Lestijärvenkunta ei julkaise hakemuksen liitteitä koska ne sisältävät hakijoiden osoitetiedot sekä oppilastietoja.
Perusopetuslaki § 40
Julkisuuslain 24 §:n kohta 31
Korjaus valmistelutekstiin: liikennöitsijän kuljetuskapasiteetti on riittävä koulukuljetukseen lainmukaan oikeuttettujen oppilaiden lukumäärälle.