Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 25.10.2021
76§ HALLINTOSÄÄNNÖN MUUTOS PÄIVÄKODIN JOHTAJAN PÄÄTÖSVALTA
Valmistelija: Niko Aihio
Päiväkodin johtajan eron myötä sivistysjohtaja on toiminut päiväkodin johtajan viran sijaisena. Viran hoitamisen yhteydessä on noussut esiin, että kunnan hallintosääntö ei vastaa päiväkodin johtajan toimenkuvaa eikä tehtävien hoitamisen edellystyksiä. Lestijärvellä päiväkodin johtaja vastaa monesta asiasta, joita muissa kunnissa vastaa sivistysjohtaja tai varhaiskasvatusjohtaja. Päiväkodinjohtajan toimenkuvasta toimistotyö on kasvanyt voimakkaasti nykyisten vaatimusten myötä, jolloin perusryhmässä työskentely on hankaloitunut.
Kvtessin mukaan päiväkodin johtajan työskentelyyn tulee varata tarvittava määrä aikaa suunnitteluun ja hallinnolliseen työhön. Perusryhmän opetukseen osallistuvalle päiväkodin johtajalla tulee varata vähintään 13 % työajasta toiminnansuunnitteluun. Kvtessin mukaan varhaiskasvatusjohtaja toimii päivähoidon ylimpänä vastuunkantajana mutta tällaista virkaa tai toimea ei Lestijärven kunnassa ole.

Lestijärven kunnassa päiväkodin johtajan toimenkuvan ja hallintosäännön §19 päivitys on tässä kohtaa tarpeellista. Päivitykseen tulee merkitä onko päiväkodinjohtaja rehtorin tapainen toimialajohtaja vai vastuualuejohtaja/esimies.

Esittelijä: Rehtori/sivistysjohtaja
Sivityslautakunta esittää kunnanhallitukselle selvitystyön aloittamisesta varhaiskasvatusjohtajan toimen perustamisesta, hallintosäännön päivittämisestä päiväkodin johtajan. Sivistysjohtaja valmistelee selvityksen, tehtäväkuvan päivityksen ja hallintosäännön muutoksesta sivistyslautakunnalle ja edelleen kunnanhallituksen hyväksyttäväksi.

Sivistyslautakunta:
Hyväksyttiin.