Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 25.10.2021
77§ MUUT ASIAT
1. Sivistyspalvelujen avoimet toimet. Koululle etsitään edelleen, yhdistelmä työntekijää sekä kiireapulaista keskuskeittiölle. Päiväkodilla on avoinna edelleen esikoululaiselle myönnetty koulunkäynninohjaajan paikka. Koululle etsitään myös yhtä henkilökohtaista avustajaa, mutta se voidaan täyttää sisäisin siirroin jos yläkouluun löytyy koulunkäynninohjaaja.
Tällä hetkellä sivistypalveluilla on yhteensä kuuden määräaikaisen työtekijän tarve.

2. Palolan kiinteistön käyttöä koskevaa palaveria ei ole pystytty järjestämään. Viranhaltijat eivät ole ehtineet laatia tilojen vuokraamista koskevia ehtoja tai käytänteitä vuokralaisten valinnasta, vuokrauskäytänteistä tai vuokralaisten velvollisuuksista. Sivistyspuoli pyrkii yhteistyössä teknisen toimen kanssa järjestää kokous mahdollisimman pian.

3. Liikuntaalue ja urheilukenttä -hanke odottaa Ely -keskuksen maksatuspäätöstä ja asemakaava-muutoksen läpimenoa. Ely keskus on pyytänyt uutta selvitystä edellisen selvityspyynnön lisäksi. Hankkeen jatko on riippuivainen Ely-keskuksen maksatuspäätöksestä.

4. Päiväkodissa olevan esikoululaisen esiopetuksen tilanteesta kysyttin. Henkilökohtaisen avustajan paikka on edelleen täyttämättä. Yhteistyötä päivähoidon ja esiopetuksen välillä pyritään tehostamaan esiopetuksen järjestämiseksi.

5. Tekojääkaukalo käyttöönotosta, toimivuudesta ja tilanteesta kysyttiin. Kaukalon käytössä on edelleen haasteita. Syksyn aikana on ollut useita sähkökatkoksia jotka ovat vaikuttaneet kylmälaitteiston etäkäytön toistuvia käyttökatkoja. Onglemia on yritetty ratkaista. Nouseva sähkön hinta aiheuttaa lisäkustannuksia tulevalle talvelle.

6. Kuntosalin satunnaiskäyttäjät. Käyttäjien palvelujen kehittämiseksi toivottiin, että mökkiläisille ja satunnaisille paikkakunnalla kävijöille olisi tarjolla mahdollisuus käyttää kuntosalia kerta- tai kuukausimaksua vastaan. Asiaa selvitetään ja toiveisiin pyritään vastaamaan. Tämän hetkinen haaste on ettei kuntosalilla ole päivystystä, eikä kertakäyttömaksuja voida velotaa suoraan asiakkaalta koululla. Pyritään ratkaisemaan kulunvalvontaan ja maksamiseen liittyvät haasteet.

7. Kaukalon jäädytyksestä ja talvikunnossa pidosta kysyttiin. Molemmat asiat on tiedostettu. Asiasta on tehtävä tarjouskilpailutus sekä selvitys tarjouksen vaatimuksista, jotta sopimuksen sisältö olisi mahdollisimman käyttäjäystävällinen ja kustannustehokas.