Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 17.11.2021 klo. 9.00-13.02
215§ TIETOPYYNTÖASIAKIRJOJEN JA TIETOJEN ANTAMISESTA PERITTÄVÄT MAKSUT
Lestijärven kunnan hallintosäännön mukaan kunnanhallitus päättää asiakirjoista perittävien lunastusten ja muiden vastaavien maksujen määräämisestä (26 §, kohta 15). Asiakirjojen antamisesta perittävistä maksuista ei ole voimassa olevaa päätöstä.
Jokaisella on viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) mukaisesti oikeus saada tieto viranomaisen julkisesta asiakirjasta. Asiakirjan toimittamisesta kopiona tai tulosteena voidaan periä omakustannusperusteinen maksu. Erityistoimenpiteitä vaativasta tiedon tai asiakirjan hausta voidaan periä tiedonhaun vaativuuden mukaan porrastettu maksu. Viranomaisen antama tietopyyntöön liittyvä neuvonta on maksutonta (Hallintolaki 8 §).
Kunnanjohtaja
Lestijärven kunnan asiakirjoista, joiden hinnoista ei ole toisin säädetty tai määrätty, peritään maksuja seuraavanlaisesti. Maksut koskevat myös sähköisessä muodossa tai muulla tavalla annettavia tietoja.
Suullisesti, sähköpostitse tai kunnan toimipisteessä luettavaksi annettavat tiedot:
Tavanomaiset asiakirjapyynnöt maksutta.
Kopiot ja tulosteet:
Maksuihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero. Maksu työstä peritään, vaikka asiakirjaa ei etsittäessä löytyisi.
Tavanomaisena asiakirjapyyntönä pidetään pyyntöä, jossa asiakirja on kokonaan julkinen tai sen salassa pidettävien osien poistaminen on vaivatonta. Asiakirjan on oltava yksilöitävissä ja löydettävissä kunnan asiakirjajärjestelmästä käytössä olevan asiakirjaluokittelun ja asiakirjan tunnisteen avulla taikka sähköisesti ylläpidetystä rekisteristä sen hakutoimintojen avulla.
Erityisiä toimenpiteitä vaativana asiakirjapyyntönä pidetään pyyntöä, jossa asiakirjan haku ei ole mahdollista edellä kuvatuilla tavanomaisilla keinoilla. Pyyntö katsotaan erityiseksi myös, jos salassa pidettävien tietojen tarkistaminen tai poistaminen asiakirjasta vaatii tavanomaista enemmän työtä tai asiakirjapyyntö on poikkeuksellisen laaja. Erityistoimenpiteitä vaativia ovat myös tilanteet, joissa tarvitaan erityisiä automaattisen tietojenkäsittelyn haku- ,seulonta-, yhdistely- ja tulostusominaisuuksia.

Kunnanhallitus

Hyväksyttiin. Tarkennuksena todetaan, että tämä taksa koskee ainoastaa kuntaan virallisesti tulleita tietopyyntöjä.