Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 17.11.2021 klo. 9.00-13.02
216§ POIKKEAMISLUPAHAKEMUS / RANTA-ASEMAKAAVASSA MERKITYLLE RA-TONTILLE RAKENNETUN VAPAA-AJAN ASUNNON MUUTOS PYSYVÄKSI ASUNNOKSI
Tilan RANTAHARJU omistaja hakee poikkeamislupaa vapaa-ajan asunnon muuttamiseksi vakituiseksi asunnoksi. Asunto sijaitsee Lestijärven ranta-asemakaavan korttelissa 152, joka on loma-asuntojen korttelialue.
Hakemuksen perusteluna on työpaikka Lestijärvellä. Rakennus on liitetty kunnalliseen vesi- ja viemäriverkkoon.

Maankäyttö- ja rakennuslain 172 §:n mukaan poikkeaminen ei saa:

  1. aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle;
  2. vaikeuttaa luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista; eikä
  3. vaikeuttaa rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista.

Poikkeusta ei saa myöntää, jos se johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen taimuutoin aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia.

Hakija on kuullut naapurikiinteistöjen omistajia, joilla ei ollut huomautettavaahakemuksen johdosta .


vt rakennustarkastaja:

Tekninen lautakunta toteaa lausuntonaan kunnanhallitukselle, että se puoltaa poikkeamisluvan myöntämistäRA-tontille rakennetun vapaa-ajan asunnonmuuttamiseksi pysyväksi asunnoksi tilalla RANTAHARJU.

Rakentamisen ei voida katsoa tuottavan haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueidenkäytön muulle järjestämiselle, eikä vaikeuttavan luonnonsuojelun tavoitteiden eikärakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista.
Poikkeamineneijohdavaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen taimuutoin aiheuta merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia.

Poikkeamislupaäätös on voimassa päätöksen antopäivästä lukien kaksi (2) vuotta. Tänä aikana on haettava poikkeamispäätöstä vastaava rakennuslupa käyttötarkoituksen muutokselle.

Päätöksestä peritään hankkeen toteuttajalta hyväksytyn taksan mukainen maksu, 300 €.

Tekninen lautakunta:

Lautakunta hyväksyy vt.rakennustarkastajan esityksen.




------------------------- Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus myöntää poikkeusluvan RA-tontille rakennetun vapaa-ajan asunnon muuttamiseksi pysyväksi asunnoksi teknisen lautakunnan esityksen mukaisesti.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Vt. rakennustarkastaja Juha Timo tuli pykälä ajaksi esittelemään kunnanhallitukselle poikkeuslupahakemusta. Hän poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa.