Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 8.12.2021 klo. 9.00-14.35
227§ ASUNTOJEN VUOKRAN TARKISTAMINEN 1.3.2022 LUKIEN

ARA-vuokra-asunnoista perittävistä vuokrista säädetään korkotukilain (604/2001) 13 §:ssä ja aravarajoituslain (1190/1993) 7 §:ssä, jotka vastaavat sisällöllisesti toisiaan. Asuntojen vuokranmäärityksessä on noudatettava omakustannusperiaatetta laissa säädetyn rajoitusajan ajan. Rajoitusaika riippuu siitä, milloin ja mille ajalle laina on myönnetty, ja onko se myönnetty asuntojen rakentamiseen, hankkimiseen vai perusparantamiseen.

Pääsääntöisesti käyttö- ja luovutusrajoitukset ovat voimassa 40-45. Vuokratalon vuokranmääritysrajoitus päättyy sen jälkeen, kun valtion tukema laina on maksettu takaisin lainaehtojen mukaisesti tai laina-aika on kulunut loppuun. Arava- tai korkotukilainojen ennenaikainen takaisinmaksu ei vapauta vuokranmääritystä koskevasta rajoituksesta eikä muistakaan käyttö- ja luovutusrajoituksista.

Omakustannusvuokran määritysvelvollisuus ei koske lainkaan niin sanottuja jatkorajoitusten alaisia aravavuokra-asuntoja, ennen 1.1.2002 korkotukilainoitettuja vuokra-asuntoja, lyhytaikaisella korkotukilainalla lainoitettuja vuokra-asuntoja eikä vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.

Vapaa-rahoitteisten asuntojen vuokrat on sidottu elinkustannusindeksiin, jonka mukaan vuokria tarkistetaan joka vuoden maaliskuun alusta lukien. Indeksin mukainen korotustarve on 1,3 %.

Vahvistettavaa uutta vuokraa voidaan periä ajalla 1.3.2022-28.2.2023 ja vuokrankorotus koskee seuraavia asuntoja:

Hopearanta - kunnan suoraan omistama

Kotipelto - kunnan suoraan omistama

Palvelutalo - kunnan suoraan omistama

Kartano

Yli-Lestin paritalot

Porrasnoro

Lestijärven Pirtti

Syrin paritalo

Syrin koulun

Palola

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus päättää korottaa kaikkien vuokra-asuntojen vuokria 1.3.2022 alkaen indeksikorotuksen (1,3 %) verran.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.