Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Tiistai 14.12.2021
84§ TILAVUOKRAT LESTIN KOULULLA
Valmistelija: Niko Aihio
Kunnanjohtaja Anne Kurkela on tuonut esiin saamansa kuntalaispalautteen koulukiinteistö koskevista tilavuokrista. Hän toivoo sivistyslautakunnan tarkastelevan hintoja ja ohjeita esityksensä mukaan.
Lautakunnan 23.8.2021 käsittelemään hinnastoon toivotaan seuraavia muutoksia:

Taulukon tuntihinta kohta muutetaan muotoon kertamaksu.
Kiinteiden vuorojen vuokraajien kanssa tehdään selkeä vuokrasopimus, jossa käsitellään kohta käyttöehdot ja korvausvelvollisuus.
Lisätään taulukkoon uusi tuote: yksittäinen perhevuoro 1 h, 20€
Kuntosalin käyttömaksu kohta tulee avata taulukossa selvemmin että nuori tietää millaisesta tuotteesta on kyse.
Lisätään kuntosalin palvehintoihin useampia vaihtoehtoja esim ½ vuotta, 35€ ja 1 kuukausi, 20€ hinnat.
Myös kertamaksujen käytöstä on tullut kyselyä. Kuntalaisilta ja asiakkailta on tullut palautetta maksujen suuruuksista ja siitä ettei ole mahdollista ostaa kerta tai sarjalippuja.

Perusopetuksen rehtori:
Lestijärven sivistyspalvelujen palveluntarjoamisen lähtökohtana on tarjota kuntalaisille mahdollisimman laajasti erilaisten liikkumis- ja virkistyspalvelujen käyttö. Palvelujen saavutettavuutta pyritään parantamaan asiakaspalautteen kautta. Kuntalaisia suositellaan tutustumaan kuntalaisaloite.fi palveluun, kautta on myös mahdollista jättää palautetta aloiteen muodossa.

Kuntosalin ja koulun tilavuokriin tehdään esityksen mukaiset muutokset.

Kerta- tai sarjalippujen myyntiin ei nykyinen lukitusjärjestelmä ei taivu. Koululla eikä kuntosalilla ole päivystystä, jolloin paikanpäällä tapahtuva myynti ei ole mahdollista. Koodijärjestelmän luominen ja valvominen on työlästä ja sen myötä kustannustehotonta. Järjestelmä ei tunnista kuinka monta kertaa kyseistä koodia käytetty.
Kirjastolta tapahtuva kuntosali "lätkän" vuokraus ei ole toistaiseksi mahdollista. Kirjasto ei ole avoinna keskiviikkoisin eikä kaikkina loma-aikoina, jolloin satunnaiskäyttö olisi yleisintä. Kirjastolla on rajallinen mahdollisuus ottaa vastaan käteismaksuja. Tällä hetkelle emme tarjoa kerta- tai sarjalippuja.

Sivistyslautakunta:
Hyväksyttiin.