Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Tiistai 14.12.2021
87§ AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LV. 2021-2022
Valmistelija: Niko Aihio ja Jenni Vertala

Aamu- ja iltapäivätoiminnalla tarkoitetaan perusopetuslain 48 § 1 mom. mukaista perusopetuksen oppilaille suunnattua ohjattua toimintaa, jonka kokonaisuudesta kunta vastaa. Aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitteena on tukea kodin ja koulun kasvatustyötä sekä lapsen tunne-elämän kehitystä ja eettistä kasvua. Lisäksi aamu- ja iltapäivätoiminnan tulee edistää lasten hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta yhteiskunnassa sekä ennaltaehkäistä syrjäytymistä ja lisätä osallisuutta.

Aamu- ja iltapäivätoiminnan tulee tarjota lapsille monipuoliset mahdollisuudet osallistua ohjattuun ja virkistävään toimintaan sekä mahdollistaa lepo rauhallisessa ympäristössä, ammattitaitoisen ja tehtävään soveltuvan henkilön valvonnassa.

Lestin koulussa annetaan aamu- ja iltapäiväkerhotoimintaa keskimäärin 3,5 tuntia päivässä. Kerho-ohjaajana iltapäiväkerhossa on toiminutJenni Vertala vuodesta


Sivistysjohtaja/Perusopetuksen rehtori:
Koulun aamu- ja iltapäiväkerho toimita on osa koulun pedagogista työtä, josta on määrätään perusopetuslaissa. Toiminna perusedellytyksenä on suunnitelmallisuus lapsen kehityksen ja osallisuuden tukemiseksi. Esitän sivistyslautakunnalla toimintasuunnitelman hyväksymistä lukuvuodelle 2021-2022.

Sivistyslautakunta:
Hyväksyttiin.