Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Keskiviikko 29.12.2021 klo. 17.00-19.28
89§ SIDONNAISUUSILMOITUKSET

Kunnanhallituksen ja maankäyttö- ja rakennuslaissa (132/1999) tarkoitettuja tehtäviä hoitavan toimielimen jäsenten, valtuuston ja lautakunnan puheenjohtajien ja varapuheenjohtajien ja kunnanjohtajan sekä kunnanhallituksen ja lautakunnan esittelijän on tehtävä sidonnaisuusilmoitus johtotehtävistään sekä luottamustoimistaan elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisöissä, merkittävästä varallisuudestaan sekä muistakin sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoitamisessa.

Sidonnaisuusilmoitukset tehdään kunnassa tarkastuslautakunnalle, joka valvoo ilmoitusvelvollisuuden noudattamista ja saattaa ilmoitukset valtuustolle tiedoksi. Sidonnaisuusilmoitus on tehtävä kahden kuukauden kuluessa siitä, kun henkilö on valittu luottamustoimeen tai tehtävään. Tämä tarkoittaa, että sidonnaisuusilmoitukset annetaan pääsääntöisesti valtuustokauden alkaessa. Valtuustokauden aikana jätetään yksittäisiä ilmoituksia, lähinnä toimielinten jäsenten tai esittelijöiden vaihtuessa. Lisäksi henkilöllä on velvollisuus ilmoittaa muutoksista sekä korjata virheelliset tiedot.

Tarkastuslautakunta on kokouksessaan 1.11.2021 § 58 käsitellyt 29.10.2021 mennessä toimitetut sidonnaisuusilmoitukset ja todennut, että ajantasainen sidonnaisuusrekisteri viedään valtuustolle tiedoksi.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus lähettää valtuustolle tiedoksi liitteenä olevan sidonnaisuusrekisterin.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

------------------------- Valtuusto
Hyväksyttiin.

Liitteet
Sidonnaisuusilmoitukset 2021-2025