Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Keskiviikko 29.12.2021 klo. 17.00-19.28
90§ JÄSENEN NIMEÄMINEN LESTIJÄRVEN KUNNAN MAASEUTULAUTAKUNTAAN VUOSILLE 2021-2025

Maaseutuyksikkö KaseKa vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä Halsuan, Kaustinen, Lestijärven, Perhon, Toholammin ja Vetelin kunnissa sekä Kannuksen kaupungissa. Maaseutuyksikkö KaseKa hoitaa kuntien lakisääteiset maataloushallinnon palvelut sekä tekee yhteistyötä maaseudun kehittämistehtävissä.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee maaseutulautakuntaan yhden varsinaisen jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

------------------------- Valtuusto
Osmo Haasiomäki esitti, että pykälän käsittelyä siirretään. Perusteluina se, että yhteisneuvottelut ovat maakunnassa vielä kesken. Hyväksyttiin yksimielisesti.

------------------------- Valtuusto
Asia jätettiin puheenjohtajan esityksestä pöydälle selvityksiä varten. ------------------------- Selvitysten perusteella todetaan, että Lestijärven kunta valitsee oman varsinaisen edustajansa sekä hänelle henkilökohtaisen varaedustajan Lestijärven kunnan maaseutulautakuntaan. Lisäksi Lestijärven kunnanvaltuusto vahvistaa maaseutulautakunnan kokoonpanon ja nimeää lautakunnalle puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Maaseutulautakunnassa puheenjohtajuus on kiertävä ja puheenjohtajan toimikausi kaksi vuotta.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee maaseutulautakuntaan Lestijärven edustajan ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen. Lisäksi esitetään, että valtuusto vahvistaa maaseutulautakunnan kokoonpanon ja nimeää lautakunnalle puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin. ------------------------- Valtuusto
Lestijärven kunnan edustajiksi maaseutulautakuntaan valittiin Satu Kinnunen ja varalle Roni Brandt.

Maaseutulautakunnan kokoonpanoksi on jäsenkunnista esitetty seuraavia (varajäsen suluissa):
Toholampi: Pasi Lintilä, pj (Kaija Polso)
Kannus: Veijo Hernesniemi (Mika Kokkonen)
Halsua: Mira Kukkola (Jyrki Mastokangas)
Veteli: Kari Tyynelä, vpj (Jussi Tunkkari)
Perho: Markus Kivelä (Ilona Alatalo)
Kaustinen: Marjo Paavola (Taneli Pihlajamaa)
Lestijärvi: Satu Kinnunen (Roni Brandt)

Maaseutulautakunnan kokoonpanoa ei voida vahvistaa, koska varajäsenten osalta tasa-arvolain 4a § ei toteudu. Jäsenkuntien tulee käsitellä valinnat varajäsenten osalta uudelleen.