Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Ma 31.1.2022
10§ VARHAISKASVATUKSEN HENKILÖSTÖN ILMOITUSVELVOLLISUUS
Valmistelija: Niko Aihio
Varhaiskasvatuslakia muutettiin syksyllä 2021(1.8.2021). Lakimuutos koski henkilöstö mitoituksesta poikkeamista (36 §) ja samalla siihen lisättiin kohdat 57 a § ja 57 b § Henkilöstön ilmoitus velvollisuudesta. Kunnassamme tulee huolehtia, että ilmoitusvelvollisuuden toteutumista koskevat menettelyohjeet laaditaan ja ne tulevat julkisesti nähtäville kunnan verkkosivuille.

Ilmoitus tulee tehdä, mikä varhaiskasvatuksen tavoitteet, lapsen hyvinvointi, kasvu, kehitys tai oppiminen katsotaan olevan vaarassa. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi toiminnna laadussa ilmenevät puutteet, lapsen epäasiallinen tai sopimaton kohtelu, toimintakulttuuriin sisältyvät lapselle vahingolliset toimet. Eli kaikki sellaiset tilanteet, joissa toiminta tai olosuhteet voivat johtaa varhaiskasvatuslain tai tavoitteiden toteutumisen vastaiseen tilanteeseen.

Ilmoitusvelvollisuuden menettelyohjeet ja ilmoituslomake ovat saatavilla varhaiskasvatus henkilöstölle tehtävässä perehdyttämiskansiossa, eteisen lomake lokeroissa sekä kunnan verkkosivulla.

Sivistysjohtaja:
Lestijärven kunnan sivistyslautakunta merkitsee asian tiedoksi varhaiskasvatuksen henkilökunnan ilmoitusvelvollisuuden menettelyohjeet ja ilmoituslomakkeen.

Korjataan lomakkeeseen kappalejaolla kohta Joku muu, mikä omaksi kappaleeksi, jotta asiakohta erottuu paremmin.

Sivistyslautakunta:
Hyväksyttiin ja merkattiin tiedoksi.