Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 24.2.2022 klo. 19.00-21.00
2§ KUNNANVALTUUSTON KOKOUSTEN PAIKAN MÄÄRÄÄMINEN, KOKOUKSESTA ILMOITTAMINEN JA PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVÄNÄ PITÄMINEN

Lestijärven kunnan hallintosäännön § 89 mukaan valtuusto voi käsitellä asian varsinaisessa kokouksessaan, jossa kokoukseen osallistujat ovat läsnä kokouspaikalla. Vaihtoehtoisesti kokous voidaan pitää sähköisessä toimintaympäristössä, johon osallistutaan sähköisen yhteyden avulla (sähköinen kokous).

Hallintosäännön 91 §:n mukaan kunnanvaltuuston kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen paikka ja aika sekä käsiteltävät asiat.Kokouskutsussa on mainittava, jos kyseessä on sähköinen kokous ja ilmoitettava verkko-osoite sekä tila, jossa yleisö voi seurata kokousta. Kokouskutsussa on mainittava, jos osa kokousasioista käsitellään suljetussa kokouksessa.

Kuntalain 94 §:n mukaan kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen kokousta ja samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava yleisessä tietoverkossa. Kunnan hallintosäännön 91 §:n mukaan kokouskutsu on lähetettävä vähintään seitsemän päivää ennen kokousta ja samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava kunnan verkkosivuilla.

Hallintosäännön 94 § mukaan kokouskutsu, etsityslista, liitteet ja ohjeismateriaali voidaan lähettää sähköisesti.

Hallintosäännön 93 §:n mukaan esityslistat julkaistaan kunnan verkkosivuilla. Ennen julkaisemista esityslistalta poistetaan henkilötiedot, joihin ei liity tiedottamisintressiä sekä salassa pidettävät tiedot.

Hallintosäännön 114 §:n mukaan valtuuston pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä kunnan verkkosivuilla siten kuin kuntalain (410/2015) pykälässä 140 tarkemmin määrätään.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuuston kokoukset pidetään kokovaltuuston toimikauden ajanpääsääntöisesti kunnanviraston valtuustosalissa. Tarvittaessa kokous voidaan pitää muussakin paikassa, kuten esimerkiksi väljemmässä tilassa (esim. koululla taiulkona) tai sähköisesti (esim. Teams) tai hybridikokouksena, jossa kokoukseen voi osallistua valintansa mukaan joko paikan päällä tai sähköisesti.

Valtuuston kokouksesta tiedotetaan kunnan verkkosivuilla ja julkisten kuulutusten ilmoitustaululla sekä kuntatiedotteessa. Valtuuston kokouksista ei ilmoiteta sanomalehdessä.Lisäksi kokouksen asialista julkaistaan kuntatiedotteessa, mikäli se on aikataulullisesti mahdollista.

Kokouskutsu, esityslista, liitteet ja ohjeismateriaali lähetetään pääsääntöisesti paperisena,tarvittaessa, tai valtuutetun toivomuksesta sähköisesti.

Valtuuston pöytäkirja pidetään tarkastuksen jälkeen nähtävänä kunnan verkkosivuilla ja lisäksiyhden päivän ajan kunnanvirastossa hallintojohtajan työhuoneessa. Pöytäkirjan nähtävänäolopäivästä ilmoitetaan kokouskutsun yhteydessä.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

------------------------- Valtuusto
Hyväksyttiin.