Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 24.2.2022 klo. 19.00-21.00
7§ MÄÄRÄAIKAISEN TYÖHÖNVALMENTAJAN VIRAN PERUSTAMINEN TYÖLLISYYSKOKEILUUN
Kaustisen seutukunnan jäsenkunnat ovat mukana työllisyyden edistämisen kuntakokeilussa, jossa osa TE-toimiston työllisyys- ja yrityspalveluista on siirretty kuntien toteutettavaksi. Kunnat ovat sopineet keskinäisellä yhteistyösopimuksella tehtävien hoitamisesta yhteistoimintana Kaustisen seutukunnan kautta.

Työllisyyskokeilun lakisääteisten tehtävien hoitaminen vaatii virkasuhdetta. Lestijärven kunnanvaltuusto on päätöksellään 21.12.2020 § 66 perustanut Kaustisen seutukunta -organisaatioon määräaikaisen työllisyyskoordinaattorin viran työllisyyden edistämisen kuntakokeilun ajaksi vuosille 2021-2023. Työllisyyskoordinaattori vastaa Kaustisen seutukunnan jäsenkuntien osalta kuntakokeilulain, JTYP-lain ja muun kuntakokeiluun liittyvän lainsäädännön mukaisten viranomaistehtävien hoitamisesta. Työllisyyskoordinaattori on Kaustisen seudun kuntien ainoa henkilö, jolla on ns. URA-oikeudet työhallinnon järjestelmiin ja päätöksentekoon.

Kokeilun toteuttamisen yhteydessä on tullut esille tarve lisätä virkasuhteisten ja siten työllisyyskokeilun lakisääteisiä tehtäviä hoitavien henkilöiden määrää Kaustisen seudulla. Perusteluja ovat työllisyyskoordinaattorin rajattu työaika, kokeiluun liittyvien lakisääteisten tehtävien suuri määrä, toimintavarmuuden säilyttäminen erikoistilanteissa ja loma-aikoina sekä sijaisjärjestelyjen mahdollistaminen. Toinen perustelukokonaisuus liittyy elokuussa 2021 saatuun tietoon, jonka mukaan työllisyyskokeilun mukaiset tehtävät tullaan asettamaan kuntien vakinaisiksi tehtäviksi vuonna 2024. Tästä syystä on tarkoituksenmukaista jo nyt mahdollistaa seutukunnan ja kuntien henkilöstön osallistuminen kokeilun tehtävien toteuttamiseen kokemusten ja osaamisen kertymisen kannalta.

Käytännössä työhönvalmentajan virkaan voitaisiin nimittää määräaikaisesti ja tarpeiden mukaan seutukunnan ja kuntien henkilöstöä. Kyseessä olisivat määräaikaiset, enintään kahden vuoden nimitykset, jotka voidaan toteuttaa seutukunnan kehittämisjohtajan viranhaltijapäätöksin, millä tavalla saavutettaisiin toiminnalle joustavuutta ja nopeutta erilaisiin muutostilanteisiin.

Työhönvalmentajan viran tehtävänkuva:
Työhönvalmentaja hoitaa työllisyyskokeilun lakisääteisiä tehtäviä sekä työllisyyspalveluiden asiakas-, neuvonta- ja ohjaustyötä, verkosto- ja yritysyhteistyötä sekä palveluiden suunnittelua, toteuttamista ja kehittämistä työllisyyskoordinaattorin ohjauksessa.

Kehittämisjohtaja

Kautisen seutukunnan Johtoryhmä esittää seutuvaltuustolle, että se esittääLestijärven kunnanhallitukselle ja edelleen Lestijärven kunnanvaltuustolle työhönvalmentajan viran perustamista 1.1.2022 alkaen Työllisyyden kuntakokeilun ajaksi vuosille 2022-2023.

Johtoryhmä

Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

---
Arto Alpia poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn jälkeen.
Seutuvaltuusto § 22 / 2021

Seutuvaltuusto

Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.
---
Kunnanjohtaja
Työllisyyden kuntakokeilun lakisääteisten tehtävien hoitaminen vaatii virkasuhdetta. Tällä hetkellä virkasuhteisia tehtäviä on hoitamassa vain yksi henkilö, työllisyyskoordinaattori, jonka työaikaa kuluu URA-kirjausten tekemiseen. Virkasuhteisella työhönvalmentajalla olisi oikeus URA-merkintöjen tekemiseen, mikä vapauttaisi työllisyyskoordinaattorin työaikaa hänen koordinaatiotehtäväänsä. Työhönvalmentajan viran perustaminen on samalla valmistautumista TE-palveluiden siirtymiseen kunnille vuonna 2024.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle työhönvalmentajan viran perustamista 1.1.2022 alkaen työllisyyden kuntakokeilun ajaksi vuosille 2022-2023 ja kehittämisjohtaja Petri Jylhän valtuuttamista tekemään virkavalinnan viranhaltijapäätöksellä.Viran julistaa haettavaksi valinnasta päättävä viranomainen.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.
------------------------- Valtuusto
Hyväksyttiin.