Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 23.3.2022 klo. 9.00-11.28
51§ OSALLISTUMINEN HÄTÄAPUKERÄYKSEEN UKRAINAN KRIISIN JOHDOSTA
Valmistelija: Kunnanjohtaja Anne Kurkela

Ukraina on joutunut Venäjän hyökkäyksen kohteeksi 24.2.2022. Siviiliväestön inhimillisen kärsimyksen määrä on suuri ja avun tarve ilmeinen.

Suomalaiset kunnat ja kaupungit ovat osoittaneet tukeaan ukrainalaisille osallistumalla eri toimijoiden hätäapukeräyksiin (Suomen Punainen Risti, Pelastakaa lapset ry, Unicef). Suomen pienten kuntien verkostoon kuuluvat kunnat lahjoittavat Ukrainan humanitaariseen apuun yhteensä noin 350 000 euroa. Yleisin lahjoitussumma on 0,5-1 euroa asukasta kohti.

Lahjoitus on merkittävä apu Ukrainassa sodasta kärsivien hyväksi. Avustus on osoitus siitä, että pientenkin kuntien panoksista ja pienistä puroista saadaan aikaan merkittävä avustussumma.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus päättää osallistua 700 eurolla hätäapukeräykseen. Avustus on noin yksi euroa kunnan asukasta kohden. Avustuksesta ohjataan osa Pelastakaa lapset ry:lle ja osa Suomen Punaiselle Ristille.

Kunnanjohtajan muutettu esitys
Lestijärven kunta antaa avustuksen Kaustisen seutukunnan kuntien yhteisen lahjoituksen kautta. Kaustisen seutukunta lahjoittaa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon 1 euroa / asukas (31.12.2021). Avustus on kertaluonteinen määräraha, joka laskutetaan kunnilta jälkikäteen. Kaustisen seutukunnan johtoryhmä on päättänyt kuntien yhteisestä avustuksesta ukrainalaisten auttamiseksi 18.3.2022.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.