Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Torstai 31.3.2022 klo. 16.00-18.19
56§ SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN JAOSTON NIMEÄMINEN

Valmistelija: Susanna Tuikka

Sisäinen valvonta ja riskienhallinta luovat pohjan hyvälle johtamis- ja hallintotavalle. Ne ovat osa johtamista, toiminnan ohjausta ja palveluiden laadukkuuden varmistamista. Sisäinen valvonta ja riskienhallinta ovat osa päivittäisiä tehtäviä ja toimintaprosesseja.

Sisäinen valvonta tarkoittaa organisaation sisäisiä ohjaus- ja toimintaprosesseihin sisältyviä menettelyitä ja toimintatapoja, joiden avulla varmistetaan

  1. toiminnan tuloksellisuutta, tehokkuutta ja jatkuvuutta
  2. raportoinnin ja tiedon riittävyyttä, ajantasaisuutta ja luotettavuutta,
  3. resurssien ja omaisuuden turvaamista sekä
  4. lainsäädännön, päätösten, sääntöjen ja ohjeiden noudattamista.

Riskienhallinta tukee asetettujen tavoitteiden saavuttamista. Se edistää tuloksellisuutta puuttumalla toimintaa ja tavoitteita uhkaaviin tekijöihin ennakoivasti. Riskienhallinta edellyttää toimintaympäristön ja uhkatekijöiden riittävää ja aktiivista kartoitusta ja arviointia. Sisäinen valvonta ja riskienhallinta ovat siis prosesseja, jotka on rakennettu asetettujen tavoitteiden saavuttamisen varmistamiseksi.

Lestijärven kunnan hallintosäännön 8 § mukaan kunnanhallituksessa on konserniohjauksen sekä sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan jaosto, jossa on kolme (3) jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Kunnanhallitus valitsee jaoston jäsenet ja varajäsenet. Jäsenen ei tarvitse olla kunnanhallituksen jäsen. Kunnanhallitus valitsee jäseniksi valituista jaoston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä päättää jaoston toimikaudesta.

Lestijärven kunnanhallitus on valinnut 27.6.2017 konserniohjauksen sekä sisäisen valvonnan ja riskienhallintajaoston, johon kuuluvat Pekka Tuikkanen, pj (Tapio Tuikka), Pentti Untinen, vpj (Aimo Itäniemi) ja Susanna Uusitalo (Raili Savolainen). Jaoston toimikaudeksi on päätetty 1.6.2017-31.5.2021.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus valitsee jaoston jäsenet ja varajäsenet sekä jäseniksi valituista jaoston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Jaoston toimikausi on valtuustokauden loppuun eli 31.5.2025asti.

Kunnanhallitus
Päätettiin siirtää valinta seuraavaan kokoukseen.

------------------------- Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus valitsee jaoston jäsenet ja varajäsenet sekä jäseniksi valituista jaoston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Jaoston toimikausi on valtuustokauden loppuun eli 31.5.2025asti.

Kunnanhallitus
Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan jaostoon valittiin (varajäsen suluissa): Tapio Tuikka (Juha Nevala), Jaana Salo (Pirjo Änäkkälä) ja Pentti Untinen (Susanna Kuorikoski). Puheenjohtajaksi valittiin Tapio Tuikka ja varapuheenjohtajaksi Pentti Untinen.