Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Torstai 31.3.2022 klo. 16.00-18.19
61§ HANKEHAKEMUS LEADER-RYHMÄ PIRITYISILLE LESTIJÄRVEN ESISELVITYSHANKKEEKSI

Lestijärven kunta on valmistellut hankehakemusta Leader-ryhmä Pirityiset ry:lle Lesijärven kunnostuksen esiselvityshankkeeksi. Hankeaika on 2.5.-31.11.2022.Hankkeen kokonaiskustannus on 25 000 €. Hankerahoitus kattaa 80 % hankkeen kokonaisbudjetista. Hankkeesta 20 % katetaan yhdistysten talkootyönä ja hankkeessa mukana olevien yritysten rahoituksena. Kyse on yleishyödyllisestä kehittämishankkeesta.

Esiselvityshankkeen tavoitteena on käynnistää Keski-Pohjanmaan maakuntajärven, Lestijärven, kunnostukseen tähtäävä hankejatkumo. Esiselvityshankkeessa laaditaan kokonaissuunnitelma eli ”järvikartta” siitä, mitä kunnostushankkeita Lestijärven valuma-alueen päästöjen vähentämiseksi ja järven sisäisen tilan kunnostamiseksi tulisi tehdä. Esiselvityshankkeessa myös laaditaan hankesuunnitelma ja -hakemus järvikartan ensimmäisen toimenpiteen toteuttamiseksi. Kunta jättää hakemuksen ELY-keskuksen vesiensuojelun tehostamisohjelmaan marraskuussa 2022.

Leader-ryhmän kantavana ajatuksena on paikallisen asiantuntemuksen ja osaamisen hyödyntäminen alueen kehittämistyössä. Esiselvityshankkeessa käytetään hyväksi paikallisten yhdistysten, kuntalaisten, muiden ympärivuotisten asukkaiden, kesäasukkaiden ja ulkolestiläisten osaamista. Järven kunnostamisesta pidetään kuukausittain järviryhmän kokous, järjestetään tilaisuus Lestiviikolla ja lokakuussa seminaari. Esiselvityshankkeessa myös kerätään aineisto sähköiseen materiaalipankkiin Lestijärven kunnosta tehdyistä selvityksistä. Esiselvityshankkeessa tehtävä ”järvikartta”, seminaarin materiaalit sekä sähköinen materiaalipankki julkaistaan kunnan nettisivuilla.

Pirityiset ry:lle osoitettava hakemus tulee tehdä viimeistään 8.4.2022 mennessä. Esiselvityshanke toteutetaan mikäli rahoitus myönnetään.

Kunnajohtaja

Kunnanhallitus päättää, että kunta onesiselvityshankkeen hakijana ja hallinnoijana.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.