Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 31.3.2022 klo. 19.00-19.44
16§ ERITYISOPETTAJAN VIRAN PERUSTAMINEN JA AUKI JULISTAMINEN
Valmistelija:
Lestin ala- ja yläkoulussa opiskee tällä hetkellä 72 oppilasta ja esikoululaista. Koulun erityisopetuksen tarve on selvästi kasvanut. Aiemman erityisopettajan eläköitymisen myötä on syytä miettiä vakituisen kokoaikaisen erityisopettajan viranperustamista aiemman toimen sijaan.

Esittelijä:
Pyydän kunnanhallitukselta ja valtuustolta lupaa erityisopettajan viran perustamiselle nykyisen määrärahan puitteissa. 2.8.2022 alkaen. Erityisopettajan opettajan opetusvelvollisuus on 24 vvt.

Virka laitetaan perustamisen ja täyttöluvan jälkeen auki TE-toimiston verkkosivulle ja asiasta tiedotetaan kunnan verkkosivujen ja sosiaalisen median kanavien kautta.

Erityisopettajan virkaan valitulta edellytetään erityisopettajan pätevyyttä/ylempää korkeakoulututkintoa ja erityisopetusta antavan opettajan kelpoisuutta.

Viran palkkaus OVTES:in 2 kl mukaan 2919,11e/kk.

Jos hakuaikana ei tule pätevää hakijaa tai virkaan valittu ei ota virkaa vastaan, voidaan virkaan palkata määräaikaiseen työsuhteeseen enintään yhdeksi lukuvuodeksi kerrallaan, tehtävään soveltuva sijainen.

Sivistyslautakunta:
Hyväksyttiin, merkittiin tiedoksi.
------------------------- Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se perustaa erityisopettajan viran ja antaa siihen täyttöluvan. Viran opetusvelvollisuus on 24 vvt. Virka laitetaan auki välittömästi täyttöluvan saamisen jälkeen.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin. ------------------------- Valtuusto
Hyväksyttiin.