Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 28.4.2022 klo. 19.00-21.10
22§ YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANOMAISEN TAKSOJEN TARKISTAMINEN
Valmistelija Mirva Vilppola, ympäristösihteeri

Lestijärven kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen taksa sekä maa-ainestaksa on päivitetty viimeksi vuonna 2015. Maksujen tarkistaminen on ajankohtaista. Ympäristönsuojelulaki on osin uudistunut ja siinä säädetään muun muassa ilmoituksenvaraisista ja rekisteröitävistä toiminnoista, joita ei ole huomioitu vanhassa taksassa. Uudessa taksassa on yhdistetty entinen maa-ainestaksa ja ympäristönsuojeluviranomaisen maksutaulukko. Muutokset maksuissa ovat tehtävien tarkentuminen, maksun kohtuullistaminen ja valvontamaksut. Taksassa on huomioitu myös luvan muuttamistarpeet, jätelain mukaisten asioiden käisttely sekä maa-aineksien ottamisalueiden merkitseminen ja maa-ainesvakuuden määritystavat.

Ympäristösihteeri:
Tekninen lautakunta hyväksyy ja esittää liitteenä olevat ympäristönsuojeluviranoamisen maksut edelleen kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi ja kunnanvaltuustolle vahvistettavaksi.

Tekninen lautakunta:

Tekninen lautakunta hyväksyy liitteenä olevan esityksen uudesta hinnoittelusta. Ja esittää edelleen kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi ja valtuustolle vahvistettavaksi.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle uuden hinnoittelun hyväksymistä.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.
Valtuusto
Hyväksyttiin.

Liitteet
Maa-ainestaksa vanha
Ympäristönsuojeluviranoamisen vanha taksa
Ympäristönsuojeluviranomaisen uusi taksa