Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Keskiviikko 11.5.2022
29§ ERITYISOPETTAJAN VALINTA
Valmistelija: Niko Aihio

Lestijärven sivistyslautakunta sai kunnanhallitukselta ja valtuustolta luvan erityisopettajan viran perustamiseen ja auki julistamiseen. Viran työpaikkailmoitus oli nähtävissä TE-toimiston ja kunnan verkkosivuilla kahden viikon ajan. Haku päättyi perjantaina 29.4. klo 15.00. Määräaikaan mennessä virkaan haki yhteensä kuusi hakijaa.

Hakijat, koulutus ja pätevyys virkaan: Sari Kolehmainen, erityisopettaja (pätevä), Karoliina Hietalahti, erityisopettaja (pätevä), Kaisu Valtonen erityisopettaja (pätevä) Eija Hirvinen erityisopettaja (pätevä), Tamara Kinnunen luokanopettaja (epäpätevä) ja Heidi Läspä, lastenohjaaja ja koulunkäynninohjaaja (epäpätevä).

Haastattelut järjestetiin keskiviikkona 4.5. klo 15.30 alkaen Lestin koululla. Kolme haastateltavaa tuli paikan päälle ja yksi hakija haastateltiin etäyhteyden avulla. Niko Aihio, Sirpa Parkkila, Paula Jokela ja Anne Kurkela muodostivat haastatteluryhmän. Sivistyslautakunnan jäsenillä oli mahdollisuus osallistua haastatteluun. Paikalla tilaisuudessa oli Marjukka Kangasvieri ja etäyhteydellä Susanna Kuorikoski.

Haastattelukysymykset oli koottu ja pisteytetty etukäteen. Kysymykset oli ryhmitelty: persoonallisuus ja soveltuvuus tehtävään, työhistoria, työyhteisön jäsenenä toimiminen, työskentelytavat, halukkuus tehtävään ja työhakemus. Myös haastattelu ja siinä onnistuminen kokonaisuutena oli arvioinnin kohteena.

Esittelijä: Niko Aihio
Haastateltavien vastaukset pisteytettiin ja koostettin haastattelun jälkeen yhdeksi taulukoksi.
Esitän Lestijärven sivistyslautakunnalle Eija Hirvisen nimittämistä Lestin koulun erityisopettajan virkaan ja varalle Sari Kolehmainen.

Perustelut valinnalle: Hirvinen sai haastattelun pohjalta korkeimmat pisteet (168/180). Hänellä on laaja työkokemus laaja-alaisen erityisopettajan tehtävistä. Haastettelijoiden mukaan Hirvinen on persoonaltaan ja ammattitaidoltaan sopivin hakija viran hoitajaksi.

Sivistyslautakunta:
Hyväksytiin.
Valitaan Eija Hirvinen ja varalle Sari Kolehmainen Lestin koulun erityisopettajan virkaan. Erityisopettajan viran työaika on 24 vvt.Palkkaus muodostuu OVTES.in (4 03 04 01 2, II-kl) mukaisesta peruspalkasta sekä tehtäväkohtaisista vastuualuelisistä sekä mahdollisesta TVA-lisästä. Lisätuntien mahdollisuus sovitaan opetushenkilöstön kesken järjestettävän lukuvuosisuunnittelukokouksen pohjalta. Virka täytetään 1.8.2022 alkaen. Viran koeaika on 6 kk. Valitun tulee vahvistaa viran vastaanottaminen 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Ennen viran vastaanottamista valitun tulee esittää rikosrekisterilain 6 § 2. mom mukainen rikostaustaote ja hyväksyttävä todistus terveystilastaan 30 päivän kuluessa valintapäätöksen tiedoksisaannista.