Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Keskiviikko 11.5.2022
35§ VIRKANIMITYKSEN MUUTTAMINEN
Valmisteljia: Niko Aihio

Vakituisena tuntiopettajana työskentelevä aineenopettaja Joni Haapakoski on kysynyt mahdollisuutta tuntiopettajan virkanimikkeen muuttamisesta lehtoriksi.

Lehtorin pätevyyden vaatimuksena on perus- ja aineopintojen suorittaminen, sekä opetettavan aineen päävastuu oleminen viranhaltijalla. Haapakosken kohdalla sekä opintovaatimus että vastuurooli täyttyvät.

Sivistysjohtaja:
Sivistyslautakunta esittää asian käsittelyä kunnanhallituksessa ja pyytää lupaa valtuustolta lehtorin viran perustamiseen. Jos lupa lehtorin viranperustamiseen saadaan, esitän että valtuusto käsittelee samalla nykyisen tuntiopettaja Joni Haapakosken siirtämisen perustettuun virkaan.

Sivistyslautakunta:
Hyväksyttiin. Asian käsittely siirretään kunnanhallituksen käsittelyyn.
------------------------- Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle lehtorin viran perustamista ja tuntiopettajan viran lakkauttamista sekä Joni Haapakosken nimittämistä lehtorin virkaan. Joni Haapakoski täyttää lehtorin pätevyysvaatimuksen.

Kunnanhallitus
Sirpa Parkkila ehdotti, että asia palautetaan takaisin sivistyslautakunnalle tarkempaa valmistelua varten. Aimo Itäniemi kannatti Parkkilan esitystä.
Sivistyslautakunnassa huomiota tulee kiinnittää ainakin seuraaviin: Minkä aineen lehtorin virasta on kyse, perustelut viran muuttamiselle ja, että valtuusto käsittelee viran perustamisen ja virkanimikkeisiin tehtävät muutokset. ------------------------- Valmistelija: Niko Aihio
Tuntiopettajana työskentelevän Haapakosken päävastuualue on biologian, maantiedon, kemian ja terveystiedon opetuksessa. Tämän lisäksi Haapakoski opettaa ylä- ja alakoulussa liikuntaa, elämänkatsomustietoa, mutta näistä aineista ja aineenopetuksessa Haapakoski ei yksin ole vastuussa.

Esittelijä: sivistysjohtaja/rehtori
Esitän sivistyslautakunnalle, edelleen kunnanhallitukselle ja valtuustolle biologian ja maantiedon lehtorin viran perustamista ja Joni Haapakosken nimittämistä virkaan, sekä Joni Haapakosken tuntiopettajan toimen lakkauttamista.
Haapakosken kohdalla lehtorin nimityksen edellytykset täyttyvät ja noudattavat samaa linjaa koulun muiden lehtorin virkojen osalta, jossa aineenopetuksesta päävastuussa olevan virka on lehtorin virka.
Lehtori-nimityksellä ei ole vaikutusta viranhaltijan palkkaukseen.

sivistyslautakunta:
Hyväksyttiin. Merkittiin tiedoksi.