Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 25.5.2022 klo. 9.00-12.14
80§ VIESTINTÄ- JA MARKKINOINTISIHTEERIN TOIMEN PERUSTAMINEN JA TEHTÄVÄN AUKI JULISTAMINEN

Valmistelija: Susanna Tuikka

Viestinnän merkitys kuntaorganisaatiossa on suuri. Hyvin hoidettu työyhteisöviestintä luo pohjan myös ulkoiselle viestinnälle ja organisaation kaikelle toiminnalle.

Kuntaorganisaation viestintää ohjataan lainsäädännöllä. Viestinnästä ja tiedottamisesta on erilaisia säännöksiä muun muassa hallintolaissa, kuntalaissa, laissa viranomaisten toiminnan julkisuudesta sekä laissa työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa.

Lestijärven kunnan hallintosäännössä viestinnän johtaminen on kunnanhallituksen tehtäväaluetta ja kunnanhallituksen tulee hyväksyä yleiset ohjeet tiedottamisen, viestinnän ja kuntamarkkinoinnin periaatteista sekä nimetä viestinnästä vastaavat viranhaltijat.

Toimialojen välisen ja organisaatiosta ulospäin suuntautuvan yhtenäisen ja laadukkaan viestinnän varmistamiseksi Lestijärven kunnan tulisi lisätä henkilöstöresurssia perustamalla viestintä ja markkinointitehtävää varten oma toimi, viestintä- ja markkinointisihteeri.

Viestintä- ja markkinointisihteeri toteuttaa kuntakonsernin viestintää ja markkinointia. Keskeisiin työtehtäviin kuuluu Lestijärven kunnan ja sen tytäryhtiöiden markkinointi- ja viestintäsuunnitelman laatiminen ja toimeenpano, sisäinen ja ulkoinen tiedottaminen, verkkosivujen päivittäminen sekä sosiaalisen median kanavien sisällöntuotannon suunnittelu ja toteutus. Tehtävään kuuluu oleellisesti myös erilaisten tiedotteiden ja dokumenttien laatiminen. Lisäksi työhön sisältyy valokuvausta ja videokuvausta. Viestintä- ja markkinointisihteeri tekee yhteistyötä kunnan eri toimialojen sekä kunnan yhteistyökumppaneiden kanssa ja antaa laadullista tukea viestintään liittyen. Tehtävään sisältyy myös Lestijärven matkailun kehittämistä.

Viestintä- ja markkinointisihteeri tukee kunnan ja yhteistyötapahtumien järjestelyjä toimimalla yhteyshenkilönä yhteistyökumppaneiden suuntaan ja avustaa tapahtumien toteutuksessa sekä ennen tapahtumaa, että itse tapahtumapäivinä.

Viestintä- ja markkinointisihteerin tehtäviin voidaan sisällyttää myös avustavia toimistotöitä.

Laskennallinen työaika jakautuu siten, että työajasta 40 % on viestintää, 40 % markkinointia ja 20 % avustavia toimistotöitä.

Palkkaus KVTES:n mukaan. Työaika yleistyöaika, 38,25 h.

Viestintäsihteerin työpiste on kunnanvirastolla. Viestintä- ja markkinointisihteeri kuuluu yleishallinnon toimialaan, esimiehenä toimii hallintojohtaja.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus päättää perustaa viestintä- ja markkinointisihteerin toimen ja antaa siihen täyttöluvan. Toimilaitetaan auki välittömästi.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin. Kunnanhallitus suorittaa valinnan.

-------------------------

---

Viestintä- ja markkinointisihteerin toimi on ollut avoinna TE-palveluiden sivustolla sekä kunnan nettisivuilla ajalla 21.4.-8.5.2022.

Määräaikaan mennessä tuli 1 hakemus, paikkaa haki Ronja Tuikka Lestijärveltä.

Kunnanjohtaja, hallintojohtaja ja kunnanhallituksen varapuheenjohtaja haastattelivat hakijan maanantaina 16.5.2022.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus valitsee viestintä- ja markkinointisihteerin toimeenrestonomi Ronja Tuikan ja vahvistaa tehtäväkohtaiseksi palkaksi 2 388,20 €. Ronja Tuikalla on tehtävään soveltuva koulutus (restonomi AMK, matkailu- ja ravitsemisala) ja aikaisempi työkokemus antaa hyvätlähtökohdattehtävässä toimimiseen.Ronja Tuikanvahva paikallistuntemus sekäluontokuvaus -harrastaneisuus tukevat työtehtävässä toimimista. Erityisenä vahvuutena Ronja Tuikalla on vahva englannin kielen osaaminen.

Toimi alkaa 1.6.2022.

Toimeen ei sovelleta koeaikaa, koska toimeen valittu on ollut kunnan palveluksessa työharjoittelijana ja opinnäytetyön tekijänä 1.6.2020-30.9.2021 ja määräaikaisena matkailun ja viestinnän kehittäjänä 1.10.2021-31.5.2022.

Ronja Tuikan on toimitettava hyväksyttävälääkärintodistusterveydentilastaan ennen toimen vastaanottamista.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Susanna Kuorikoski ilmoitti esteellisyytensä ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Peruste hallintolaki 28 § mom. 1.
Pöytäkirjantarkastajaksi tämän pykälän ajaksi valittiin Sirpa Parkkila