Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 15.6.2022 klo. 9.00-14.21
106§ LÖYTÖELÄINSOPIMUKSEN IRTISANOMINEN

Valmistelija: Susanna Tuikka


Lestijärven kunnalla on ollut eläinten talteenotosta sopimus Kari ja Katja Kalliokankaan kanssa. He ovat irtisanoneet Lestijärven kunnan kanssa tehdyn sopimuksen 31.5.2022 lähetyllä sähköpostilla. Sopimus päättyy 31.8.2022.

Eläinsuojelulain 15 §:n mukaisesti ”kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Talteen otettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin. Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.”

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus merkitsee tiedokseen sopimuksen päättymisen 31.8.2022.Kunnan on tehtävä uusi sopimus, joka tulee voimaan1.9.2022 alkaen.

Kunta on saanut yhdeltä uudelta toimijalta tarjouksen talteenotettujen seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä.Kunta pyytää eläinten talteenotostavielä toisen tarjouksen.

Kunnanhallitus
Merkittiin tiedoksi.