Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Keskiviikko 22.6.2022 klo. 19.00-21.57
33§ LESTIJÄRVEN KUNNAN HANKINTAOHJE

Valmistelija: Susanna Tuikka

Hankintaohje on ohjeistus kunnassa tehtäville julkisille hankinnoille. Hankintaohje keskittyy erityisesti pienhankintoihin ja niiden hankintaprosessiin, sillä kansalliset kynnysarvot ja EU-kynnysarvot ylittävissä hankinnoissa sovelletaan lakia julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (29.12.2016/1397) (myöh. hankintalaki).

Julkisella hankinnalla tarkoitetaan tavara-, palvelu- ja rakennusurakkahankkeita, joita julkiset tahot (esim. kunnat) hankkivat oman organisaationsa ulkopuolelta. Julkiset hankinnat tulee tehdä hankintalainsäädännön määrittämien menettelytapojen mukaisesti.

Hankintalainsäädännön merkitys korostuu kansalliset kynnysarvot ylittävissä ja EU-kynnysarvot ylittävissä hankinnoissa. Pienhankinnoissa eli kansalliset kynnysarvot alittavissa hankinnoissa tulee noudattaa Lestijärven kunnan omaa hankintaohjetta.

Kunnan tavoitteena on olla vastuullinen, tehokas ja tasapuolisesti kaikkia kohteleva hankintayksikkö. Lisäksi tavoitteena on, että myös paikalliset yritykset pystyvät jättämään tarjouksia kunnan hankintoihin.

Kunnan hankintaohjeita sovelletaan kaikkiin palvelualueisiin ja konserniyhtiöihin. Käytännössä ohjeiden merkitys korostuu kansalliset kynnysarvot alittavien hankintojen kohdalla (pienhankinnat) ja ostoissa tai suorahankinnassa.

Lestijärven kunnan nykyinen, voimassa oleva hankintaohje on vanha (kh 17.8.2010 § 99) eikä vastaa nykypäivän tarpeisiin.

Hankintaohjeen uudistamisen tavoitteena oli yhtenäistää ja selkeyttää hankintaprosessin vaiheita sekä linjata toimivaltaa eri viranhaltijoiden ja lautakuntien välillä.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus esittää uuden hankintaohjeen hyväksymistä valtuustolle.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Valtuusto
Hyväksyttiin, sillä muutoksella, että poistetaan kohta suorahankintaa puoltavista kriteereistä ja suosituksesta kilpailuttaa alle 5000 euron osto.

Liitteet
Hankintaohje_korjattu valtuuston muutoksella
Hankintaohje