Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Keskiviikko 22.6.2022 klo. 19.00-21.57
38§ MÄÄRÄAIKAISEN TYÖHÖNVALMENTAJAN VIRAN PERUSTAMINEN TYÖLLISYYDEN KUNTAKOKEILUUN
Valmistelija: kunnanjohtaja Anne Kurkela

Kaustisen seutukunnan jäsenkunnat ovat mukana työllisyyden edistämisen kuntakokeilussa, jossa osa TE-toimiston työllisyys- ja yrityspalveluista on siirretty kuntien toteutettavaksi. Kunnat ovat sopineet keskinäisellä yhteistyösopimuksella tehtävien hoitamisesta yhteistoimintana Kaustisen seutukunnan kautta.

Työllisyyskokeilun lakisääteisten tehtävien hoitaminen vaatii virkasuhdetta. Lestijärven kunnanvaltuusto on perustanut Kaustisen seutukunta -organisaatioon määräaikaisen työllisyyskoordinaattorin viran (21.12.2020 §66) ja määräaikaisen työhönvalmentajan viran (24.2.2022 §7) työllisyyden edistämisen kuntakokeilun ajaksi. Työllisyyskoordinaattori ja työhönvalmentaja vastaavat Kaustisen seutukunnan jäsenkuntien osalta kuntakokeilulain, JTYP-lain ja muun kuntakokeiluun liittyvän lainsäädännön mukaisten viranomaistehtävien hoitamisesta. Työllisyyskoordinaattorin kuntakokeilun asiakasryhmänä ovat alueen työnvälitys- ja rekrytointipalveluiden asiakkaat, ja työhönvalmentajan asiakasryhmänä alueen osaamisen kehittämisen palveluita tarvitsevat asiakkaat. Lisäksi työllisyyskoordinaattori vastaa seudun työllisyyspalveluiden kehittämisestä ja koordinoinnista sekä TE-uudistuksen valmistelusta so. kokeilun siirtymisestä kuntien pysyväksi tehtäväksi vuonna 2024.

Kokeilun toteuttamisen yhteydessä on tullut esille tarve lisätä virkasuhteisten, työllisyyskokeilun lakisääteisiä tehtäviä hoitavien henkilöiden määrää Kaustisen seudulla. Virkasuhteisten tehtävien lisäämisellä vastataan kokeilun aikana lisääntyneiden asiakaspalvelutehtävien ja -mallien sekä muiden lakisääteisten tehtävien vaatimuksiin. Samalla parannetaan kokeilutehtävien hoitamiseen liittyvää toimintavarmuutta sekä mahdollistetaan työllisyyskoordinaattorin valmisteluresurssit TE-uudistukseen liittyen.

Perustettava virka on toinen työhönvalmentajan virka. Työhönvalmentajan viran tehtävänkuvaus on seuraava: Työhönvalmentaja hoitaa työllisyyskokeilun lakisääteisiä tehtäviä sekä työllisyyspalveluiden asiakas-, neuvonta- ja ohjaustyötä, verkosto- ja yritysyhteistyötä sekä palveluiden suunnittelua, toteuttamista ja kehittämistä työllisyyskoordinaattorin ohjauksessa. Työtehtävien painotus on työnvälitys- ja rekrytointipalveluissa.

Kehittämisjohtaja

Kaustisen seutukunnan Johtoryhmä esittää seutuvaltuustolle, että se esittää Lestijärven kunnanhallitukselle ja edelleen Lestijärven kunnanvaltuustolle toisen työhönvalmentajan viran perustamista 1.9.2022 alkaen Työllisyyden kuntakokeilun ajaksi vuosille 2022-2023.

Johtoryhmä
Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.
---
Seutuvaltuusto § 13 / 2022
Seutuvaltuusto esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle määräaikaisen työhönvalmentajan viran perustamista.
---

Kunnanjohtaja
Työllisyyden kuntakokeilun lakisääteisten tehtävien hoitaminen vaatii virkasuhdetta. Tällä hetkellä virkasuhteisia tehtäviä on hoitamassa kaksi henkilöä, työllisyyskoordinaattori ja työhönvalmentaja. Toisen työhönvalmentajan viran perustamisella valmistaudutaan TE-palveluiden siirtymiseen kunnille vuonna 2024. Työllisyyskoodinaattorin työaika ohjautuuTE-palvelut 2024 muutoksen seutukunnallisen mallin kehittämiseen.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle määräaikaisen työhönvalmentajan viran perustamista1.9.2022 alkaen Työllisyyden kuntakokeilun ajaksi vuosille 2022-2023 ja kehittämisjohtaja Petri Jylhän valtuuttamista tekemään virkavalinnan viranhaltijapäätöksellä.Viran julistaa haettavaksi valinnasta päättävä viranomainen.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.



Valtuusto
Valtuusto perusti määräaikaisen työhönvalmentajan viran 1.9.2022 alkaen Työllisyyden kuntakokeilun ajaksi vuosille 2022-2023. Valtuusto valtuutti kehittämisjohtaja Petri Jylhän tekemään virkavalinnan viranhaltijapäätöksellä. Viran julistaa haettavaksi valinnasta päättävä viranomainen.