Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 17.8.2022 klo. 9.14-13.43
129§ LÖYTÖELÄINTEN TALTEENOTTAMINEN JA TILAPÄISEN HOIDON JÄRJESTÄMINEN
Valmistelija: kunnanjohtaja Anne Kurkela

Eläinsuojelulain 4,4,1996/247 15 §:n mukaisesti ”Kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteenotettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Talteenotettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin. Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.”

Kari ja Katja Kalliokankaan kanssa tehty sopimus löytöeläinten talteenottamisesta päättyy elokuun lopussa, eivätkä he ole jatkamassa toimintaa. Kunta on saanut kahdelta toimijalta tarjouksetseura- ja harrastuseläinten talteenotosta ja hoidon järjestämisestä. Molemmat tarjoukset sisältävät peruskuukausimaksun (200 €) sekäeläinten noutamisesta jahoidosta aiheutuvat maksut. Perusmaksu on kiinteä. Eläinten noudosta, kuljettamisesta,hoidosta ja lopettamisestalaskutetaan erikseen. Aasitila Siriuksen tarjous on kokonaisuudessaan halvempikilometrikorvauksen ja vuorokausimaksujen halvemmuuden vuoksi.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus hyväksyy Aasitila Siriuksentarjouksen ja valtuuttaa kunnanjohtajan ja hallintojohtajan allekirjoittamaan tarjouksen mukaisen sopimuksen löytöeläinten talteenottamisesta ja tilapäisen hoidon järjestämisestä.

Kunnanhallitus
Asian käsittely päätettettiin siirtää yksimielisestipuheenjohtajan esityksestä seuraavaan kokoukseen.

Pidettiin ruokatauko klo. 11.02 - 11.28.