Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Maanantai 29.8.2022 klo. 20.03-23.28
144§ OIKAISUVAATIMUS/ SAKKINEN

Valmistelija: Susanna Tuikka

Tekninen toimi on pyytänyt tarjouksia korttelin 168 kaavamuutoksesta. Tarjoukset saatiin Esa Säkkiseltä ja Plandea Oy:lta. Teknisen lautakunnan esityksen mukaisesti kunnanhallitus on päättänyt hyväksyä 25.5.2022 pidetyssä kokouksessa § 96 kaavan laatijaksi edullisimman tarjouksen tehneen Plandea Oy:n.

Esa Säkkinen on pyytänyt rakennustarkastajaa ja teknistä johtajaa sähköpostikeskustelun päätteeksi kirjaamaan sähköpostissa käydyn keskustelun oikaisuvaatimuksena. Viestissä pyydetään avaamaan tarjoussisällöt ja korjaamaan päätös, jos peruste ei toimi.

Hallintojohtaja

Kunnanhallitus käsittelee oikaisuvaatimuksen ja siihen liittyvät asiakirjat.

Kunnanhallitus toteaa, että tarjouspyyntö on tehty kaavamuutoksesta kokonaisuutena. Tarjouspyynnön liitteenä on ollut kunnanhallituksen päätös 26.1.2022 § 18, jossa asiaa esitellään sekä Lestijärven rantakaavakartta (25.2.1977), Jukka Kurttilan ranta-asemakaavakartta (10.2.2010 ja 10.2.2012) ja kiinteistöpalvelusta tulostettu karttaote (17.2.2022). Lisäksi tarjouspyyntöön on liitetty Ely-keskukselta saatu ohje (sähköposti) vaaditun muutoksen suorittamisesta.

Säkkisen viimeisin tarjous on osa sähköpostikeskustelua. Hänen näkemyksensä mukaan kaavoituksen toteuttamiseen ko. kohteeseen vaaditaan pohjakartan mittaustyöja lisäksi normaali kaavanlaadinnan prosessi. Kustannukset kunnalle yhteensä 4500 €.

Plandea Oy:n tarjous on erillinen asiakirja, jossa on kuvattu heidän näkemyksensä kaavoituksen toteuttamisesta. Plandea Oy:n näkemyksen mukaan kaavamuutos voidaan toteuttaa normaalin kaavanlaadintaprosessin mukaan (4200 €).

Koska kyse on kaavamuutoksesta kokonaisuutena, kaavoittajaksi on valittu kokonaisuudessaan edullisempi tarjous eli Plandea Oy.

Esitettyjen syiden perusteella kunnanhallitus hylkää oikaisuvaatimuksen.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.