Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Maanantai 29.8.2022 klo. 20.03-23.28
148§ TYÖRYHMÄN NIMEÄMINEN HYVINVOINTIKERTOMUKSEN LAADINTAAN
Valmistelija: Susanna Tuikka

Kuntalain mukaan kuntien tulee pyrkiä edistämään asukkaidensa hyvinvointia. Terveydenhuoltolaki velvoittaa kuntia valmistelemaan vuosittain raportin, sekä kerran valtuustokaudessa laajemman hyvinvointikertomuksen valtuustolle.

Hyvinvointikertomus on eri hallinnonalojen asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä koottu tiivis asiakirja, joka toimii ennen kaikkea johtamisen työvälineenä, poliittisen päätöksenteon tukena sekä strategiatyön ja suunnittelun ja sen toimeenpanon perustana.

Hyvinvointikertomus sisältää
1. katsauksen kuntalaisten hyvinvointiin ja siihen vaikuttaviin tekijöihin,
2. suunnitelman kuntalaisten hyvinvoinnin edistämisestä ja
3. arvioinnin toteutuneesta hyvinvoinnin edistämistoiminnasta.

Hyvinvointikertomus kokoaa olemassa olevan hyvinvointitiedon (taustatekijät, vahvuudet ja kehittämistarpeet) yhteen asiakirjaan. Se sisältää suunnitelman kuntalaisten hyvinvoinnin edistämisen painopistealueista, tavoitteista, toimenpiteistä, resursseista ja arviointimittareista. Hyvinvointikertomus on strategiatyötä ohjaava kunnan ylimmän johdon yhteinen työväline, joka valmistellaan eri hallintoalojen yhteistyönä osana kunnan toiminnan ja talouden suunnittelua.

Lestijärven kunnassa on edellisen kerran laadittu laaja hyvinvointikertomus valtuustokaudelle 2017-2020.

Hallintojohtaja
Kunnanhallitus nimeää hyvinvointikertomuksen laadintaa varten työryhmän, johon kuuluu kunnanjohtaja, hallintojohtaja, tekninen johtaja, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, päiväkodin johtaja, vapaa-aikaohjaaja sekä kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.