Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 5.10.2022 klo. 9.00-16.33
172§ KONSERNIOHJAUKSEN JAOSTON NIMEÄMINEN

Valmistelija: Susanna Tuikka

Valtuusto päättää omistajaohjauksen periaatteista ja konserniohjeesta. Hallitus vastaa kunnan toiminnan omistajaohjauksesta. Konsernijohto vastaa kuntakonsernissa konserniohjauksesta eli omistajaohjauksen toteuttamisesta ja konsernivalvonnan järjestämisestä valtuuston päätösten mukaisesti. Konsernijohtoon kuuluvat Lestijärven hallintosäännön 23 § mukaan kunnanhallitus, kunnanjohtaja ja hallintojohtaja.

Omistajaohjauksella tarkoitetaan toimenpiteitä, joilla kunta omistajana tai jäsenenä myötävaikuttaa yhtiön ja muun yhteisön hallintoon ja toimintaan. Toimenpiteet voivat liittyä mm. perustamissopimuksiin, yhtiöjärjestysmääräyksiin, muihin sopimuksiin, henkilövalintoihin, ohjeiden antamiseen kuntaa eri yhteisöissä edustaville henkilöille tai muuhun kunnan määräysvallan käyttöön. Omistajaohjauksella on huolehdittava siitä, että kunnan tytäryhteisöjen toiminnassa otetaan huomioon kuntakonsernin kokonaisetu. Konserniohjeessa määritellään menettelytavat, joilla omistajaohjaus tapahtuu.

Lestijärven hallintosäännössä kohdassa 5 Konserniohjaus § 24 mainittu konsernijaosto osana konsernijohtoa. Konsernijaoston tehtävänä on seurata ja arvioida yhtiöiden tavoitteiden toteutumista ja taloudellisen aseman kehitystä sekä tehdä niiden perusteella tarvittaessa esityksiä kunnanhallitukselle. Lisäksi konsernijaoston toimivaltaan kuuluu antaa kunnan ennakkokanta konserniohjeen edellyttämissä asioissa.

Lestijärvellä on aiemmin toiminut yksi jaosto, konserniohjauksen sekä sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan jaosta. Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan jaosto on nimetty 31.3.2022 § 56, mutta konserniohjauksen jaostoa ei ole nimetty. Jaoston jäsenten ei tarvitse olla kunnanhallituksen jäseniä.

Hallintojohtaja

Kunnanhallitus valitsee

Jaoston toimikausi on valtuustokauden loppuun eli 31.5.2025 asti.

Kunnanhallitus
Kunnanhallitus valitsi konsernijaostoon (varajäsen suluissa) Tapio Tuikkan (Juha Nevala), Jaana Salon(Pirjo Änäkkälä) ja Pentti Untisen (Susanna Kuorikoski). Jaoston puheenjohtajaksi nimettiin Tapio Tuikka ja varapuheenjohtajaksi Pentti Untinen.