Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 5.10.2022 klo. 9.00-16.33
178§ JÄSENEN NIMEÄMINEN TUOKES-HANKKEEN OHJAUSRYHMÄÄN

Valmistelija: Susanna Tuikka

Kaustisen seutukunta toteuttaa ajalla 1.9.2022-30.4.2023 (8 kk) tuulivoima-alan osaamiskeskus TUOKES -hankkeen. Hanke rahoitetaan Keski-Pohjanmaan maakuntaliiton AKKE-rahoituksesta. Kyseessä on esiselvityshanke, jonka tavoitteena on selvittää vaatimukset ja edellytykset tuulivoima-alan osaamiskeskittymän (myöh. osaamiskeskus) perustamiselle, sen toimintamallille sekä erityisesti siihen sisältyvän oppimisympäristön toteuttamiselle sekä tuulivoima-alan perus- ja muuntokoulutuksen kehittämiselle.

Hanke tukee uusiutuvan energian ja erityisesti siis tuulivoima-alan osaavan työvoiman saatavuutta huomioiden ammatillisen peruskoulutuksen, erikoisosaamisen ja tätä tukevien osaamisympäristöjen kehittymisen tarpeita, edellytyksiä ja mahdollisuuksia Suomessa tuulivoima-alan kasvaviin ja kehittyviin tarpeisiin. Hankkeen osatoteuttajana toimii Keski-Pohjanmaan koulutuskuntayhtymä KPEDU.

Hankkeelle on suunniteltu ohjausryhmä, jonka koostumukseksi on hankesuunnitelmassa suunniteltu edustusta seuraavilta tahoilta:

Lestijärven kuntaa pyydetään nimeämään edustaja hankkeen ohjausryhmään.

Hallintojohtaja

Kunnanhallitus nimeää hankkeen ohjausryhmään edustajaksi Jukka-Pekka Tuikan.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.