Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 13.10.2022 klo. 17.00-18.29
47§ KUNNANJOHTAJAN VIRAN AUKIJULISTAMINEN

Valmistelija: Susanna Tuikka

Kunnanjohtaja Anne Kurkela on eronnut kunnanjohtajan virasta siten, että viimeinen virassaolopäivä on ollut 29.9.2022.

Kuntalain (410/2011) § 38 mukaisesti kunnanhallituksen alaisena kunnan hallintoa, taloudenhoitoa ja muuta toimintaa johtaa kunnanjohtaja. Valtuusto voi päättää, että kunnanjohtajan sijasta kuntaa johtaa pormestari.

Hallintosäännön 46 § mukaan kunnanvaltuusto päättää kunnanjohtajan valinnasta.

Hallintosäännön 44 § mukaan jos valinnasta päättävä viranomainen on valtuusto, viran julistaa haettavaksi kunnanhallitus.

Viranhaltijalain 6 §:n mukaisesti virkasuhteeseen ottamisen yleisistä perusteista säädetään perustuslaissa. Lisäksi virkasuhteeseen otettavalla on oltava erikseen säädetty tai kunnan päättämä erityinen kelpoisuus, jonka virkaan valittavan tulee täyttää. Lisäksi haussa on mahdollista määrittää muita vaatimuksia ja ominaisuuksia, joita virkaan valittavalta edellytetään ja toivotaan.

Viranhaltijalain 5 §:n mukaisesti kunnanjohtajan virkaan voidaan myös suostumuksensa nojalla ottaa sellainenkin henkilö, joka ei ole hakenut sitä ja jonka kelpoisuudesta on esitetty selvitys.

Kunnanjohtaja johtaa kunnanhallituksen alaisena kunnan hallintoa ja taloutta sekä hallintokuntien, palvelualueiden ja koko kuntakonsernin toimintaa kuntastrategian mukaisesti. Kunnanjohtaja vastaa asioiden valmistelusta kunnanhallituksen käsiteltäväksi ja toimii kunnanhallituksen esittelijänä.

Virkaan valittavalta edellytetään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, monipuolista elinkeinoelämän tuntemusta ja perehtyneisyyttä kunnalliseen hallintoon ja prosesseihin.

Eduksi katsotaan vähintään kahden (2) vuoden soveltuva johtamiskokemus, osoitettu kyky johtaa taloutta kustannustehokkaasti, hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot, luova strateginen ajattelu sekä henkilöstöjohtamistaidot.

Kunnanjohtajan palkka määritellään johtajasopimuksen mukaisesti kokonaispalkkana.

Rekrytointia varten on syytä nimetä toimikunta, jolle annetaan oikeus niin harkitessaan käyttää ostopalveluja henkilön valinnassa ja siihen liittyen myös soveltuvuusarviointia. Toimikunta kuvaa ja toteuttaa kunnanjohtajan rekrytointiprosessin ja valitsee rekrytointiprosessissa käytettävät rekrytointikanavat.

Tavoiteaikataulu on, että kunnanvaltuusto valitsee kunnanjohtajan 31.1.2023 mennessä.

Hallintojohtaja

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto julistaa kunnanjohtajan viran haettavaksi esittelytekstin mukaisesti toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen. Hakuilmoitus (liitteenä) julkaistaan kunnan nettisivuilla, kuntatiedotteessa, mol.fi-sivustolla sekä muissa sopivaksi katsottavissa kanavissa.

Kunnanhallitus päättää perustaa rekrytointia varten toimikunnan, johon jäseniksi nimetään valtuustoryhmien puheenjohtajat, kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja sekä henkilöstöpäällikkö. Toimikunnan tehtävät ja toimivalta on kuvattu esittelytekstissä.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

-------------------------
Valtuusto
Hyväksyttiin.

Osmo Haasiomäki saapui kokoukseen klo. 17.03.

Liitteet
Hakuilmoitus