Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 13.10.2022 klo. 17.00-18.29
48§ KUNNANJOHTAJAN AVOIMEN VIRAN VÄLIAIKAINEN HOITO

Valmistelija: Susanna Tuikka

Kunnanjohtajalle myönnettiin ero Lestijärven kunnanjohtajan virasta valtuustossa 29.9.2022 § 44. Kunnanjohtajan tehtävien hoito on järjestettävä väliaikaisesti siihen saakka, kunnes uusi kunnanjohtaja saadaan valittua ja ottaa viran vastaan.

Ensisijainen ratkaisu olisi, että tehtävään palkataan väliaikaisesti ulkopuolinen viranhaltija. Tätä perustellaan sillä, että kunnan johtavilla viranhaltijoilla on jo ennestään kädet täynnä omissa työtehtävissä eikä kunnanjohtajan tehtäviä ole näin ollen mahdollista delegoida muille viranhaltijoille.

Kunnanhallituksen ja valtuuston puheenjohtajistot sekä poliittisten puolueiden johtohenkilöt ovat kokoontuneet 3.10.2022 ja käyneet neuvotteluja vt. kunnanjohtajan palkkaamiseksi.

Hallintojohtaja

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee kunnanjohtajan viran väliaikaiseksi hoitajaksi filosofian maisteri Markku Vehkaojan määräajaksi 17.10.2022 - 31.1.2023, kunnes uusi kunnanjohtaja on valittu, kuitenkin enintään 31.1.2023 saakka. Kokonaispalkka on 6 700 €/kk. Vt. kunnanjohtaja on oikeutettu virkapuhelimeen ja kannettavaan tietokoneeseen ja on oikeutettu tekemään osan virka-ajastaan etätöinä, jotka kunnanhallituksen puheenjohtajan on vahvistettava.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

-------------------------
Valtuusto
Hyväksyttiin.

Markku Vehkaoja esittäytyi pykälän käsittelyn alussa.